Нова автотехническа експертиза за колата на граничаря, убил бебе

Нова автотехническа експертиза ще бъде направена на автомобила "Рено канго" на граничния полицай Костадин Стоянов, който през септември миналата година прегази бебето Красимира Кънева.

11-месечното бебе било оставено за минути в количката си на тротоара от майката Нонка Кънева, когато колата връхлетяла и го премазала. Бебето загинало на място. В кръвта на граничния полицай, който до късно предната вечер бил на банкет, тестът "видмарк" доказа 0.58 промила алкохол.

Днес съдебният състав уважи искането на защитника му Благой Потеров за нова автотехническа експертиза. Съдът прие доводите на Потеров, че вещото лица Жулиета Едрева не е компетентна да я направи.

В предишното заседание експертката и трима нейни колеги заявиха, че според тях реното на граничаря е било в изправност, а защо Стоянов не е натиснал спирачки- обяснението може да се търси в моментното му състояние - умора, употреба на алкохол и дрога, т. е. факторът е субективен.

На твърденията за некомпетентен експерт Мария Димитрова, майка на друго загинало на пътя дете - 11-годишната Валя, която през 2011 г. бе пометена на пешеходна пътека, буквално избухна. "Жулиета Едрева извърши експертизата и по нашето дело, значи процесът за моята дъщеря не е бил справедлив?", реагира зачернената майка, която присъстваше на процеса, който ще продължи в края на април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право