Стоичков даде тон за шоу в Ереван

Христо Стоичков вдигна октавите на настроението преди мача в чест 60-годишния юбилей на най-големия арменски футболист Хорен Оганесян. Шоуто е в събота на 15-хилядния стадион в Ереван, но плеяда звезди седна на маса за пресконференция в хотел „Мариот“ денонощие по-рано.

Освен Камата от отбраното семейство носители на „Златна топка“ дойдоха Жан-Пиер Папен и Игор Беланов. Но списъкът със звезди е внушителен - световните шампиони Роберто Карлуш и Алдаир, чилийският ас Иван Саморано, Валери Карпин, Ринат Дасаев, Венсан Кандела, Пауло Ферейра...

Стоичков долетя в Еверан със специален чартър от Москва, на който бяха 150 гости на Оганесян. Сред тях бе и Валери Газаев, спряган за следващия бос на руския футбол.
В „Мариот“ звездите чакаха късно в нощта на петък срещу събота две италиански попълнения - Дженаро Гатузо и Марко Матераци. Полетът на двамата трябваше да кацне в Ереван от около 4 часа. Последен куриозно се очакваше да се появи Тижани Бабангида. Нигериецът каца в арменската столица 90 минути преди старта на демонстративния мач.
Стоичков бе в сърцето на компанията, като разговаряше на руски с големите фигури от бившия СССР, на испански с Дасаев, Карпин, Саморано... Пред хотела 6 камери на местни канали и към 30 репортери не напуснаха „поста“ и чакаха някой ас за интервю. Единият „хванат в изкуствена засада“ се оказа именно Стоичков, който не отказа да говори пред журналистите. Завърши с контравъпрос, когато го запитаха кой е най-добрият футболист в света в момента: „Според вас?“ „Меси“, каза неуверено местен колега. „Ами ето, знаете отговора!“, засмя се Камата.

Шоуто започна на пресконференцията, която не се разви по сценарий. Стоичков пое водеща роля и откри брифинга. Кавалерът на „Златната топка“ подари книгата „Стоичков, това съм аз“ на Газаев и спонсора на мача - местния бизнесмен Артур Согомонян.
После каза страхотни думи за домакините. „Арменците са гостоприемен народ, винаги са готови да помогнат - каза Христо. - Оганесян е голямо име, помним го и сме тук, защото сме го уважавали и го уважаваме.“

После настана закачка с неподозиращия нищо Саморано, водил атаката на „Реал“. Камата му подари подкова от скъпоценни камъни. „За късмет, приятелю! На теб и „Реал“ (Мадрид)!“, изстреля българинът. Иван отвърна с широка усмивка, а двамата се заканиха да покажат, че Ел Класико може да не е съперничество, а нападателен дует на терена в събота. Стига да са бъдат селектирани да играят заедно.

В края на пресконференцията усмивките преляха в аплодисменти и смях, когато репортерка с минижуп мина да си оправи микрофоните пред масата на Стоичков, Алдаир, Ферейра и Саморано. „Ееее“, повдигна глас закачливо Христо и се разсмя, а останалите звезди подеха: „Ееее“, което взриви залата.

Такова се очаква да е настроението и в събота, когато грейналият от радост Оганесян ще изведе отборите на терена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят