Слух на „Армията” - Томов намерил парите за лиценза

Александър Томов отново е успял да се справи с финансовия проблем в ЦСКА. Из стадион „Българска армия” върви слух, че банка е отпуснала необходимия кредит и европейският лиценз на „червените” ще бъде подсигурен. Но не се знае какво ще се случи със заемите на Юлиян Инджов и Петър Манджуков, чийто падеж е 31 март. Тогава двама могат да придобият основния пакет акции. Говори се, че ЦСКА може да има много необичаен и неочакван нов мажоритарен акционер.

Пред телевизия България он еър Инджов обеща, че ще изпълни подканата на Томов и ще дари своите 25 процента от акциите на феновете. „ЦСКА няма да вземе лиценз - убеден е строителният предприемач. - Клубът е във фалит. Сегашното ръководство е изчерпало кредита на доверие.”

С декларация ЦСКА благодари за активността на феновете, които са внесли много дарения. Повечето изтеглят вложените в акции миналата година пари и ги дават на клуба, за да се спаси лицензът. По неофициална информация от неуспешното IPO не са взети около 700 000 лева.

Томов спази и още едно обещание - изплати заплатите на футболистите. В момента ЦСКА „виси” с едно месечно възнаграждение към отбора си. В събота ще е дебютът на новия треньор Галин Иванов, който тръгна с 19 души за контрола с македонския „Хоризонт” (Турново). Отборът ще спи в града, който е на 40 км от Петрич, а всички разходи се поемат от домакините. От групата отпаднаха анголецът Антонио Фортес, индиецът Ренеди Сингх и Валентин Илиев. Възможно е за първи път след 9 месеца да играе сръбският халф Иван Маркович, който е здрав след тежка операция на коляното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ