Батков не приема оставки и дири пари в чужбина

Тодор Батков още отказва да приеме оставките от управителния съвет на „Левски“. Васил Колев (тръст „Синя България“) и Владимир Владимиров-Гугутката (Национален клуб на привържениците) пожелаха да напуснат, защото адвокатът не си дава без пари акциите на тръста.

Оставките де юре трябва да бъдат приети от надзорния съвет на клуба, в който освен мажоритарния собственик влизат Минко Герджиков и Александър Ангелов. Но Батков се е обаждал на хора от тръста с цел мир в името на „Левски“ и оттегляне на оставките. Не е срещнал разбиране.

И днес от тръста официално въстанаха срещу Батков, който успоредно дири пари в чужбина. Тръгва кампания под наслов „Левски“ не е негов“. Фенската организация със 700 регистрирани членове отрече за война, която обаче е очевидна. И е вътрешна или „гражданска“, защото оставките още не са приети.

„Ще предложа Батков да бъде изключен от тръста - заяви Колев. - Той не работи за целите ни. Така чувствам. Думата война е неправилна. Няма война с Батков. Ако си бе дал акциите, ние имаме стратегия. Проблемът на „Левски“ не е Батков, а „моделът на управление Батков“. Имаме ли гаранции, че няма да дойде по-лош от него? Тръстът е по-богат от „Левски“ в момента. Клубът върви към фалит. Светлият лъч e министърът на спорта Красен Кралев, който иска да направи закон. Той знае какво е значението на феновете за управлението. Освен това има една хубава идея - парите от глоби да се използват за борбата с хулиганството.“

Тръстът не конкретизира своята стратегия за спасение. А „Левски“ до 31 март трябва да намери 805 000 лв. за евролиценз.

В същото време пресдиректорът на БФС Павел Колев няма да влезе в управителния съвет на „Левски“, въпреки че тръстът го обяви за кандидат на пресконференция в четвъртък. Вероятно вариантът не е съгласуван.
„Герена“ пусна драматичен призив към феновете да правят дарения. Заради необходимостта до вторник да се съберат парите за лиценз за Европа клубният офис ще работи и в събота.

Първо парите, после „Вън!“

Говорят, говорят от „Левски”, а накрая остава впечатление, че отново се разчита само на Тодор Батков за пари.

Пълнят Управителния съвет с нови, с фенове, със сериозни кандидат-членове и? Нищо. След заседанието в четвъртък никой не изрече нищичко градивно освен познатите молитви към привържениците да даряват пари, за да получи клубът лиценз. Всичко друго мина във втръснала плоскост от идеи, планове и „ще, ще, ще...”.

Шефът на съвета Иво Тонев каза: „Нямаме ясен начин как да докараме пари.” Изводът - никой няма да докара пари. Не могат или не искат.

Тръстът „Синя България” надмина Батков в приказките, и то - от силните му години. Накрая се оказа, че в кампанията за дарения срещу акции „Левски” е твой” се включили 598 души. А тръстът, който иска без пари всички акции на Батков, има поне 700 регистрирани членове. Къде са, когато става въпрос за даване, а не за ултиматуми и идеи?

Видях журналист с акредитация, който си купи билет от 10 лв. за мача с „Хасково” (1:1). Видях хора, които направиха дарение и не пожелаха акции. А пенсионер дари 10 лв., защото не може повече.

Така се спасява „Левски“, не с думи.

Батков сам не отрича доста грешки, очевидни. От прогонването на Станимир Стоилов и Наско Сираков през 2008-а през срама с Казанската афера и погрешни назначения до излишния преразход на пари. Батков не е идеалният президент, никой не го смята за такъв и сам не се смята за такъв. Но ако адвокатът не намери пари, клубът върви към фалит и „В“ група. Защото няма друг...

Викайте „Батков - вън!”, левскари! Ама първо дайте някой лев. Щото викането е безплатно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ