Кметът Димитър Николов: Честит празник на буквите, бургазлии!

Библиотеката в Монтана получи за 24 май книги на Радичков

Новият Civic Type R чупи рекорди Спортният модел на Honda се доказва по пистите като най-бързия сериен автомобил с предно предаване

Солистка на операта грабна наградата на Бургас

28 отбора участваха в турнира по стрийтбол в Павликени

Депутатът Весела Лечева в Раданово: Малките населени места са в периферията на националната политика

Просветният министър на 24 май: Образованието е това, благодарение на което ще пребъдем като общество

Тони Голдуин – внук на киномагнат Актьорът от „Скандал” е наследник на известния продуцент Самюъл Голдуин

Столичният кмет Йорданка Фандъкова на 24 май: Град, в който се строят училища, има бъдеще

Британската полиция проведе едноседмична операция срещу робския труд

Франция остава сред основните икономически партньори на Русия, въпреки санкциите

Кой тегли ипотечен кредит със срок 150 години?

„Сръбска листа“ е против създаването на Косовска армия

Преговорите за името на Македония продължават в Ню Йорк

Меркел: Германия и Китай държат на ядреното споразумение с Иран

Краят на света тръгва от Русия, предсказват православни отци

ПЕТЪР МАРЧЕВ

„На 1 ноември 2014 година, някъде около 10,30 ч предиобед, в духовно състояние, близко до унинието, аз излязох от манастира „Дохиар”, без да поискам благословение (разрешение) за това. Исках да отида при един познат духовник, за да се посъветвам какво да правя по-нататък. На излизане се спрях пред един стенопис с изображението на Божията Майка Скоропослушница. Помолих Пресветата Богородица да ме упътва в правилната посока и тръгнах към арсаната (пристана). Тъкмо фериботът се приближи към брега, когато се появи един полицейски катер. От него слязоха гръцки полицаи и на никого от чакащите на кея не позволиха да се качи на ферибота. Корабът тръгна без нас… и тогава забелязах на пристана един дядо – такъв един чистичък, бодър, очите му светли и ясни, на ръст около 165-170 см. Беше облечен в черни панталони, черна риза с дълги ръкави, с монашеска скуфия на главата, със сива брада, а в ръката държеше книга в кафява кожена подвързия.

Аз тръгнах обратно към манастира, но чух гласа му: „Александър, почакай, трябва да поговоря с тебе!”

През ума ми мина горделива мисъл – „Брей, гледай колко съм известен, даже руските поклонници ме знаят по име!”
Дядото ме приближи и ми заговори: „Александре, лошо правиш, че си тръгваш от манастира”…

Викам си: „Гледай ти, не стига, че ми знае името, но знае, че искам да напусна манастира!” Но му казах следното: „Отче, нужно ми е да поговоря с духовник, за да взема решение как ще живея по-нататък… Нямам документи, срокът на визата ми изтича, не ме искат за монах, в Украйна има война…”

А той казва: „Вас, руснаците, тук на Света гора Божията Майка много ви обича, затова няма нужда да напускаш манастира и Атон. След три години ще има голяма война и в Русия ще дойде Цар, той ще ви повика тогава, защото ще сте му нужни. Ти разбираш ли, че ще има Цар?”

Върнах се в манастира и тръгнах към магерницата; имах послушание в трапезарията. И там обърнах внимание на една старинна икона с размери около 30 х 40 см на светителя Николай. На иконата беше абсолютно същият „дядо”, с когото разговарях преди малко! Разликата беше, че св. Николай на иконата бе изобразен с архиерейски одежди…”

Този скорошен разказ на руски светогорски монах поражда много въпроси. Есхатологията (науката за края на света) основателно вълнува всеки човек. В съвременния объркан свят стойността на понятието „пророк” и „пророчество” е силно девалвирала. И все пак най-близо до библейския смисъл на думата стоят православните благодатни старци. Нека се вслушаме в техните думи, в опита си да подредим картината на т. нар. Последни времена.

Старецът йеросхимонах Серафим Вирицки е забележителен подвижник на Руската православна църква, който се е прославил с много духовни дарове като прозорливост, чудотворство, изцеляване на болести. Починал е през 1949 година, като преди това предсказал, че ще има папа славянин (потвърждение е полякът Йоан Павел Втори). Ето част от неговите пророчества:

“Когато Изтокът набере сила, всичко ще стане неустойчиво. Броят е на тяхна страна, но не само това: при тях работят трезви и трудолюбиви хора… Ще настъпи време, когато

ЩЕ ЗАПОЧНАТ
ДА РАЗДИРАТ РУСИЯ НА ЧАСТИ

На Далечния изток ръка ще сложат японците, а на Сибир – китайците, които ще започнат да се преселват, да се женят за руски граждани и в края на краищата с хитрост и коварство ще вземат територията на Сибир до Урал. А когато Китай пожелае да отиде по-нататък, Западът ще се възпротиви и няма да позволи…”

Друг благодатен старец е св. Паисий Светогорец (1924-1994), който бе канонизиран преди два месеца от Вселенската патриаршия. Чуйте думите на новопросиялия гръцки светец:

„Шестмилието” ще стане началото на края. Шестимилието, за което говори св. Козма Етолийски, означава шестмилната зона на морския шелф. Това е тази тема, по която се караме напоследък с турците и заради която ще се спречкаме накрая. Все едно, те няма да нахлуят в Гърция, но ще навлязат в тази шестмилна зона и тогава ще ги сполети велико бедствие от север, както говорят писанията, и всички техни замисли ще рухнат. Когато турският флот тръгне против Гърция и навлезе в тази зона, ще бъде унищожен напълно. Турците носят погибелта си в пояса. Ще претърпят поражение. Отначало турците ще помислят, че те ще победят, но това ще бъде гибелно за тях. Руснаците в крайна сметка ще спечелят и Константинопол ще попадне в техни ръце. Тогава ние ще го получим обратно, руснаците трябва да го дадат на нас.”

– Ай, ай, няма да съм там да ви се възхищавам на марша, когато гръцката армия ще крачи към Константинопол! – така казал старецът на един гръцки офицер през 1992 година. – Това ще бъде началото на тези събития, които ще доведат до връщането в гръцки ръце на Града (Константинопол).

ТУРЦИЯ ЩЕ ПРЕСТАНЕ
ДА СЪЩЕСТВУВА

Старецът Паисий разказвал на някои други атонски поклонници, че турците ще бъдат унищожени и изтрити от картата завинаги, защото „тази страна няма Божието благословение”. Турция ще я разрушат нейните съюзници. Тя ще бъде разделена на 3-4 части, вече е започнало обратното броене. Гърците ще си вземат техните земи, арменците – своите територии, кюрдите – техните области. Проблемът на кюрдите е на път да се разреши. Това няма да се сбъдне сега, но много скоро. Когато прекрати своето съществуване родът, който сега управлява Турция (предсказанието е от началото на 90-те години), ще се появи нов род политици, които ще се заемат с управлението и. Тогава и ще се случи разделянето на Турция.Много скоро молитвите, които са били произнесени под земята, ще бъдат чути Горе, и свещите, които са били запалени тук, ще бъдат запалени Там (старецът имал предвид гърците, които останали да живеят в Мала Азия като тайни християни). Всичко това ще се случи в тези години. Времето дойде…

„В началото, когато започнат турските провокации в гръцките териториални води, няколко месеца ще гладуваме – предупреждавал старецът. – Вие трябва да имате малки парчета земя, които да обработвате, за да се прехранвате. Когато чуете по телевизията, че се говори за тази спорна шестмилна зона, трябва да знаете, че войната се приближава… След провокациите на турците руснаците ще се спуснат към Проливите (Босфора и Дарданелите), но не за да ни помогнат на нас, гърците. Те ще имат свои собствени интереси. Но без да го искат, ще помогнат на нас. Турците ще защитават Проливите, тъй като те имат стратегическо значение, и ще струпат там още войска. Но ще бъдат унищожени…”

И ЕВРОПА ЩЕ
СЕ НАМЕСИ
ВЪВ ВОЙНАТА

Руснаците няма да изтеглят войските си от завзетите територии. Тогава и други европейски държави като Англия, Франция, Италия и още 6-7 страни от ЕС ще видят, че Русия е завзела част от турската територия и ще си кажат: „Дали и ние да не завземем по парче земя?!” Всеки ще иска да вземе лъвския пай. И така ще влязат европейците във Войната.

„Всеки, който влезе в тази война, ще загине… – разказвал пред дошлите на Атон поклонници старецът. – Турция ще получи удар от север, това ще бъде велика катастрофа. Що се касае до Константинопол, него ще го управляват руснаци, гърци и европейци. Тази буря ще стигне чак до Израел и тогава евреите ще осъзнаят своите грешки. А Турция като държава ще изчезне от картата: една трета от населението и ще бъде избито, другата част ще станат християни, а третата част ще отидат към Месопотамия (кюрдите)…”

Когато чуете, че турците са построили язовир в горното течение на Ефрат и използват водите за напояване, тогава знайте, че сме навлезли в приготовленията за тази велика война. Средният изток ще стане арена на войни, в които ще вземат участие руснаците. Ще се пролее много кръв и даже китайците ще преминат река Ефрат с 200-милионна армия и ще дойдат до Йерусалим… След гибелта на Турция руснаците ще продължат войната и ще стигнат плътно до Персийския залив; накрая ще спрат войските си пред Йерусалим.

СЪБАРЯНЕТО
НА ДЖАМИЯТА НА ОМАР

Характерен белег, че се приближават тези събития, ще стане събарянето на джамията на Омар в Йерусалим. Тъй като това означава, че се започва възстановяването на Соломоновия храм, който се е намирал на това място. Тогава западните страни ще започнат да настояват руснаците да изведат войските си от Израел в течение на 6 месеца. Въпреки това Русия няма да изтегли войските си. И западните държави ще започнат да събират сили, за да нападнат руснаците. Ще започне световната война, която ще доведе до загуби на руснаците. (Според руски старци 4,5 милиона руски солдати ще бъдат избити заради това, че сквернословят и псуват.) Тогава ще наблюдаваме кланета. Градовете ще бъдат изпепелени.

„Ти като инженер ще участваш във възстановяването на Константинопол”, така казал старецът Паисий на един студент от град Ксанти, „тъй като Градът ще бъде застрояван наново. А в храма „Св. София” отново ще бъдат отслужвани Божествени литургии.”

Но тази ужасна война, за която говорят пророците, ще стане причина за обединяването на човечеството. Хората ще разберат, че е невъзможно да живеят така по-нататък, иначе всичко живо ще загине… Тогава ще изберат световно правителство; Йерусалим трябва да стане столица на света. А това ще бъде преддверието на възцаряването на антихриста.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.