Удареният с факла Акинфеев ще пази на 5 април

Удареният с горяща факла руски вратар Игор Акинфеев ще пази за ЦСКА (Москва) на 5 април срещу „Зенит“. Звездата на сборная пострада още в 20-ата секунда на евроквалификацията с Черна гора в Подгорица, прекратена в 68-ата мин при 0:0. Факлата дойде от трибуните, които аплодираха. Изнесоха Игор на носилка. В болница установиха леко мозъчно сътресение и обгаряне на врата. Медицинското е приложено към руската жалба до УЕФА, а Акинфеев се върна с отбора в Москва.
След инцидента двата отбора се прибраха в съблекалнята. Въпреки призивите от сборная за прекратяване, съдията Денис Айтекин (Германия) поднови играта след половин час. Реферът предупреди, че при следващ инцидент ще спре двубоя.
В 67-ата минута Роман Широков от гостите изпусна дузпа, като му светеха с лазер в лицето. „Аз съм виновен, не лазерът“, каза халфът. Към терена заваляха запалки и монети. Минута по-късно Дмитри Комбаров трябваше да изпълни тъч, но попадна под обстрел. По една версия е ударен от запалка, според друга - замерен с нож.
Руснаците веднага тръгнаха към съблекалните, черногорските играчи се заеха да ги спират, настана меле. Съдията окончателно прекрати играта. Чака се служебна загуба, едра глоба и мачове при закрити врати за Черна гора.
Стотина сърби не бяха пуснати на стадиона в Подгорица да викат за Русия. Преди мача феновете на „плавите“ се сбиха с черногорски полицаи, има 4-ма ранени униформени. Черногорски фенове твърдят, че в сектора за руснаци е изгорен флаг на НАТО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят