Шофьорът, правил дрифт пред НС, получи една година условно с 3 години изпитателен срок

Мъж, влязъл в клас и шамаросал петокласник, отива да съд

Вкараха в затвора преселници, незаконно минали през българо-румънската граница

С опасност за живота е 61-годишна жена, пострадала при катастрофата на пътя Варна-Бургас

Дават на съд шофьорка, блъснала и убила пиян велосипедист

България вдигна летвата

Съдът в Бургас намали с 4 години присъда за смърт на пенсионер

Екстрадират Баневи от Франция

Възрастна жена от Хасково даде 26 хиляди лева на телефонни измамници

„Графа“ готов за трамвая Общината обмисля как да компенсира търговците

4-годишно дете и две жени пострадаха при пожар в София

Роден през ХХI век игра за Италия

Продължава доброволческата инициатива за почистване на паметници във Велико Търново

Унгария няма да екстрадира Никола Груевски

Вучич: Черна гора, Македония, Хърватия, Словения, България винаги са против нас

Сняг на Цветница, пролетта идва с нови порои

Сняг ще вали на Цветница, а пролетта идва с нови опасни порои и дни с крайни температури. Това означава, че когато ще е хладно, ще е много хладно, а когато се очаква да е топло, ще е доста топло. Истинското лято пък ще започне след 15 юли.

Такава сезонна прогноза направи за „Труд“ Симеон Матев, дежурен синоптик в ТV-МЕT. Преди това за последните три дни на март метеорологът обеща подобрение на времето. Новата седмица ще започне със слънце, но още в понеделник следобед пак ще стане облачно, а в нощта срещу вторник ще превали.

Матев припомни, че средните минимални температури за април са между 4 и 9 градуса, а средните максимални – между 15 и 20. Очаква се идния месец градусите да са около тези норми, но валежите ще са над обичайните количества до 70 л/кв. м. „Април ще започне с променливо време, като до 7-и ще е по-хладно. Дъждовете ще са по-чести, затова и сумарното им количество ще е голямо. Ще е ветровито, а между 5 и 7 април може да превали сняг не само в планините, но и в по-ниските части на страната“, каза Матев. С други думи, времето ще напомня повече на зима, отколкото на пролет.

По Великден ще вали дъжд, така че няма да се сбъднат желанията за 4 хубави дни.

Между 20 и 30 април времето ще е малко по-стабилно и с повече слънчеви часове, но ще вали дъжд. А на 25-и, 26-и и 27-и ще има и гръмотевични бури, които обаче са характерни за края на месеца. „Прогнозата ни е най-ниските температури през април да са между минус 3 и плюс 2 градуса, а най-високите между 23 и 28 градуса“, каза още дежурният синоптик.

Средните минимални температури за май са между 9 и 14 градуса, а максималните – до 25. Очаква се градусите да се движат в тези интервали, но не и в Западна България, където ще е по-хладно. И пак ни чакат дъждове над нормата, т.е. ще паднат още порои.

„Юни ще е като май, но валежите ще са с една идея повече. Най-вероятно това ще се наблюдава в централните и западните райони на страната“, каза още Симеон Матев. Градусите в долния диапазон ще са между 12 и 17, а максималните – между 22 и 27. Поне при температурите не се очакват аномалии.

Юли ще е идеален за море и почивка, но след втората си половина. Тогава времето ще е по-стабилно, каза Матев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете