Свлачище влезе в двора на училище

Свлачище влезе в двора на ОУ “СВ. Паисий Хилендарски” в сливенското с. Сотиря. Движението на земните маси се активирало след последните проливни дъждове - заяви директорът на учебното заведение Стоян Георгиев.

От югоизточната страна на сградата са се появили пукнатини на подпорната стена. Непосредствено до нея, където минава маршрутът на децата към спортната площадка, земните пластове са се надигнали и са разрушили част от тротоарната настилка на пътеката. “За мен най-обезпокоителното е това надигане в района на пътеката, защото през това място ежедневно минават деца. Внесох докладна в община Сливен. Дойдоха на място. Успокоиха ни, че няма опасност. Но докато проблемът не се ликвидира, по обясними причини притеснението ни си остава” - каза още директорът Георгиев.

“Още днес, 28 март, геодезисти отиват на място. А в неделя ще бъдат направени сондажи на свлачищния скат, за да проучим свлачището” - заяви зам. -кметът по строителството инж. Иван Манчев. Ученици и учители се надяват укрепителните дейности да бъдат извършени в дните на пролетната ваканция, когато 420-те ученици от първи до осми клас ще са по домовете си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони