Акция за прочистване на Бургас от наркодилъри: Зрелищен арест за близък на Митьо Очите

Стефан Хаджиев-Котката, осъден с групата на несебърския бос Димитър Желязков-Митьо Очите, бе задържан зрелищно късно следобед в петък в Бургас. По същото време маскирани полицаи закопчали и Петко Ковачев-Пехо в морската градина.

Двата ареста са част от акция на полицията срещу пласьори на дрога, научи “Труд”. Според запознати операцията е за прочистване на града преди сезона и ще продължи до неделя.

“Арестът на Котката беше смайващ. Пътувах край гарата, когато преди Транспортна болница няколко коли “Пежо” обградиха един “Мини Купър”. Изскочиха маскирани ченгета по анцузи, но с бронежилетки. Те насочиха пистолети към шофьора на мини купъра”, разказа очевидец на залавянето на Котката.

От полицията отказаха подробности, тъй като акцията не е приключила. Котката и Пехо са задържани за 72 часа, но вчера не стана известно с какви обвинения.

През 2008 г. Стефан Хаджиев получи 5 г. затвор заедно Митьо Очите и хората му. Котката имаше масивна незаконна вила от дялан врачански къмък край рибарското селище Ченгене скеле. Тъй като бе строена на земя от Държавния горски фонд, Хаджиев реши да си я разруши доброволно преди организираната акция за събарянето й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право