Мошеник извърши телефонна измама от затвора

Мошеник осъществил телефонна измама и докато е в затвора. Оказало се, че се е обадил да излъже смолянчанин от затвора в Белене. Срещу Румен Христов от Търговище започна дело в Смолянския районен съд за измама, която направил от килията си, където излежава поредна присъда.

Измамникът изуми разследващите, след като разбрали, че през миналата година той е успял да вкара зад решетките телефон със сим карта, от която е организирал измамата. През февруари 2014 г. 32-годишен смолянчанин получил обаждане от скрит номер. Непознат глас, представил се за служител на мобилен оператор, му съобщил радостната новина, че е спечелил награда от 3000 лева. Поставено било условие - за да я получи, трябва да купи ваучери на стойност 200 лева.

Смолянчанинът веднага купил и продиктувал номерата на непознатия. След това чакал повторно обаждане, за да разбере от къде да получи сумата си, но след като не го потърсили, осъзнал, че е измамен.

Униформените установят, че обаждането е от затвора. "Не мамя баби и дядовци, обичам да се занимавам с умни хора", казал на разследващите затворникът. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони