Премиерът: Политолозите са умниците, а ние тъпанарите

Премиерът Бойко Борисов отново се подигра с обществените анализатори и ги нарече иронично “умниците на държавата”. Критиките си премиерът направи по време на форума “Предприемачи - ГЕРБ”.

“Страшно обичам разни политолози, антрополози, социолози да коментират какво съм мислел, какво съм искал да кажа и как съм го казал. И са с едни такива толкова умислени погледи, такива интелектуалци, все едно ние другите сме някакви тъпанари, а те са умниците на държавата”, посочи Борисов.

“В момента в парламента депутатите се отнасят доста популистки и са на път да объркат банковата система. Представете си какво щеше да се случи, ако никой не ми беше дошъл да направи специален закон за КТБ”, допълни Борисов. Той изтъкна, че все още няма решение на съда за назначаването на постоянен синдик. “През това време виждате какво се случва - за 1 евро се продават огромни компании, цесии”, каза премиерът. Според него, ако е бил назначен синдик още когато банката бе обявена във фалит, това е нямало да се случи.

Огромният проблем на българския бизнес е сивата икономика, както и бавното решаване на делата и с години влачените процеси. Борисов обясни, че Брюксел вярва в българските контролни органи, а България е в първата десетка на страните членки с най-малко грешки в обществените поръчки.

Пред форума той изтъкна, че с идването си на власт ГЕРБ са направили така, че спрените европейски фондове да заработят само за седмица. “Не се подвеждайте по Румъния. Трябва да гледаме Германия и държави, където наистина има върховенство на закона”, призова премиерът.

Той коментира събираемостта на приходите в държавната хазна, като каза, че се надява към края на годината “да минем милиард и 200-300 млн. лева”. “Няма сфера от живота, където да не са работили схеми. Сега съм ги разделил на бригади от данъчни, прокурори и какво ли не на тема захар, цигари и т.н. С 30% вече се вдигна през тези месеци консумацията на бира. Огромни пари започнаха да излизат на светло от всяка сфера”, каза той. Валя Чилова беше избрана за председател на “Предприемачи - ГЕРБ” на заседанието на групата вчера в НДК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини