Бойко Борисов: България намали външния си дълг с 2,3 милиарда лева

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бивш съдия и срещу адвокат

Търгове ще определят нивата на рентите за земеделска земя Компанията за управление на земя "Агрион" отдава парцелите чрез тайно наддаване

Ротрианци дариха автомобил на социален дом в Свищовско

Тимуровци с акция в помощ на самотна майка от Горна Оряховица

Пожарникари спасиха щъркелово яйце в Балкана

Свищовлия ще отговаря за зверски побой на съгражданин

Заловиха апаш, разиграл нова измама – „пратка за кмета”

Сотир Цацаров: Желяз Андреев няма да бъде екстрадиран, постигнахме консенсус със САЩ

Пощаджия осъден на 6 години затвор за кражба на влогове

Задигнаха 100 000 лева от банкомат

Повдигнаха обвинение на мъж за лъжесвидетелстване

Полицията с мерки за опазване на земеделската продукция в Търновско

Протест на метеоролозите от БАН заради бюджетната субсидия за 2018 г.

Владимир Путин: Някои страни използват военна сила, заобикаляйки Съвета за сигурност на ООН

Немски професор стана артистичен директор на “Пловдив 2019”

Германският професор и преподавател по режисура и драматургия в академията на изкуствата “Фолкванг” в град Есен Ханс-Дитрих Шмит бе представен официално в понеделник като новия артистичен директор на фондация “Пловдив 2019”, която ще е основен двигател за подготовката на града под тепетата за европейска столица на културата през 2019 г.

“Да си европейска столица на културата е голямо предизвикателство, но аз лично харесвам предизвикателствата”, декларира проф. Шмит, чиито приоритети в бъдещата му дейност ще бъдат привличане на повече европейски партньори и задълбочаване на връзките на Пловдив с Европейската комисия и институции в ЕС.

“Познавам в детайли визията, програма и проектите, обединени от мотото “Заедно”, тъй като от 4 години работя тясно с екипа на фондацията по време на подготовката на кандидатурата на Пловдив за евростолица на културата и бях в България почти през месец. От гледна точка на Европа България и особено Пловдив са абсолютно непознати и целта ни през следващите 4 години е възможно повече хора на Стария континент да научат за тях”, декларира Ханс-Дитрих Шмит преди първата си работна среща с другия артистичен директор на фондация “Пловдив-2019” Светлана Куюмджиева.

Ханс-Дитрих Шмит е сред топ специалисти в света на “Европейска столица на културата” и един от най-успешните директори в историята на тази инициатива покрай избора на Есен през 2010 г. Тогава проф. Шмит и екипът му успяха да включат цялата Рурска област в проявите и Есен стана една от най-успешните европейски столици на културата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.