Пет автомобила и автобус се удариха по пътя Бургас-Созопол, двама души са пострадали

Папа Франциск смени дългогодишния главен редактор на вестника на Светия престол

Електронната идентификация за българските лични документи се отлага за 2020 г., решиха депутатите

Президентът Радев наложи вето на промени в НПК

Ценко Чоков: Охранители на зам.-главния прокурор Иван Гешев ме снимаха в заведението

Тръмп: Не строим бетонна стена по границата с Мексико, а художествено оформена конструкция

Бивш затворник отива на съд за отвличане

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обявени за издирване в сайта на Интерпол

Почина американската актриса Пени Маршъл

Жената на Ценко Чоков: Съпругът ми е влязъл в заведението, за да си купи храна за вкъщи

Медицинският факултет не бива да бъде разрушаван с лека ръка, заяви Даниел Вълчев

САЩ продават на Турция зенитноракетни комплекси „Пейтриът“ за 3,5 млрд. долара

Дипломатическите комуникации на ЕС са били прихванати от хакери

Анатомия на една икономическа криза В САЩ почти всички значими рецесии в последно време са предхождани от обърнати лихвени криви

Кой и защо ще остане последен, когато някой ден ЕС се разпадне?

Немски професор стана артистичен директор на „Пловдив 2019“

Германският професор и преподавател по режисура и драматургия в академията на изкуствата „Фолкванг“ в град Есен Ханс-Дитрих Шмит бе представен официално в понеделник като новия артистичен директор на фондация „Пловдив 2019“, която ще е основен двигател за подготовката на града под тепетата за европейска столица на културата през 2019 г.

„Да си европейска столица на културата е голямо предизвикателство, но аз лично харесвам предизвикателствата“, декларира проф. Шмит, чиито приоритети в бъдещата му дейност ще бъдат привличане на повече европейски партньори и задълбочаване на връзките на Пловдив с Европейската комисия и институции в ЕС.

„Познавам в детайли визията, програма и проектите, обединени от мотото „Заедно“, тъй като от 4 години работя тясно с екипа на фондацията по време на подготовката на кандидатурата на Пловдив за евростолица на културата и бях в България почти през месец. От гледна точка на Европа България и особено Пловдив са абсолютно непознати и целта ни през следващите 4 години е възможно повече хора на Стария континент да научат за тях“, декларира Ханс-Дитрих Шмит преди първата си работна среща с другия артистичен директор на фондация „Пловдив-2019“ Светлана Куюмджиева.

Ханс-Дитрих Шмит е сред топ специалисти в света на „Европейска столица на културата“ и един от най-успешните директори в историята на тази инициатива покрай избора на Есен през 2010 г. Тогава проф. Шмит и екипът му успяха да включат цялата Рурска област в проявите и Есен стана една от най-успешните европейски столици на културата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.