Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Червен депутат: Синдикатите трябва да защитават работещите и в частния сектор

Синдикатите да защитават работещите и в частния сектор, и трудещите се в него да знаят, че могат да разчитат на защита, призова депутатът от БСП-Лява България Манол Генов по време на отчетно-изборната конференция на Синдикалния регионален съюз “Подкрепа”-Пловдив.

“В публичния сектор работата на синдикатите е улеснена, но останаха твърде малко дружества, докато в частния все още има какво да се свърши. Работещите там трябва да знаят, че имат право на сдружаване, на колективен трудов договор и защита при уволнение и неспазване на трудовото законодателство”, заяви червеният депутат пред президента на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов и делегатите на синдикалната конференция в Новотел “Пловдив”.

Конференцията на “Подкрепа”-Пловдив бе уважена и от народния представител от БСП Георги Търновалийски, взел участие през миналата седмица в Брюксел във форума на ПЕС “Справедлив растеж”, на който бяха представени позициите на най-влиятелните европейски синдикални организации. “Със синдикатите имаме общи цели – справедливо заплащане, социална закрила на трудещите се, безопасни и здравословни условия на труд, борба с безработицата, за които да работим”, коментира бившият финансов зам.-министър Търновалийски. Той разказа, че всички участници във форума на ПЕС са изразили обща позиция, че строгите икономии и политиките на рестрикции са донесли само страдание на хората.

“Европейското икономическо управление трябва да служи на интересите на жителите на обединена Европа, а инвестициите в икономиката трябва да създават ефективни работни места при справедливо заплащане. Нашите общи приоритети остават борбата с безработица, особено сред младите, борбата за достоен труд и заплащане и се надявам, че синдикатите в България ще ги отстояват”, заяви още Търновалийски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.