Стоичков се завърна с 2 гола в България

Едва кацнал в София като капитан на отбора на света, Христо Стоичков направи футболно шоу с виртуозни голове в мача по случай откриването на 13-ата аматьорска верига „Каменица ФЕНКупа“. Кавалерът на „Златната топка“ изведе сборен тим на нападатели от най-добрите отбори в състезанието и срази тима на Йордан Лечков - 3:2.

На Стоичков бяха нужни десетина минути, за да забие два гола на Стоян Колев, бивш национален страж и сега треньор на вратарите в ЦСКА. Камата демонстрира отлична форма - играе по 2 мача за 3 дни като в добрите стари времена. „Най-големият е, спор няма, но за първи път ме бие на малки вратички“, усмихна се Лечков. Магическият халф показа на Стоичков и компания как бродираше атаките на националния отбор през 90-те, но фамозната комбинация стигна само за 2:3. Стоичков имаше и сериозен бонус - в защитата му помагаше бившият национален защитник от Евро 96 Гошо Гинчев, сега съветник на спортния министър Красен Кралев.

„Отчетох се за днес - два гола и асистенция за третия - засмя се Камата. - Тренирам здраво в Маями. Чакам „жертви“ и на футбол, и на голф.“

А Стоян Колев вдигна ръце: „Ицо е вкарвал голове на толкова велики вратари, че на мен ли няма да отбележи...“

Отстрани одобрително изявите на бившите си футболисти аплодираше треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев. „Толкова са добри, защото са тръгнали от ЦСКА“, рече Стратега.
Стоичков очаква новите шампиони на „Каменица ФЕНКупа“ на стадион „Камп ноу“ в края на годината. Първенците ще бъдат посрещнати от Кавалера на „Златната топка“ на базата на испанския гранд, ще се срещнат със звездите и ръководството. Черешката на сладоледа ще е мач на „Барса“ на митичната арена. „Виждам, че ставате все по-добри и конкуренцията е убийствена“, завърши Стоичков.

Във вторник сутринта Камата ще се завърне на стадион „Българска армия“. Той ще дари на музея на спортната слава реплики на „Златната топка“ и „Златната обувка“ за голмайстор №1 в Европа, която спечели като играч на ЦСКА през 1989 година с 38 попадения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ