Спрягат Балъков за “Аустрия” (Виена)

Името на Красимир Балъков се споменава като един от вариантите за треньор на втория по успехи австрийски отбор “Аустрия” (Виена). Настоящият наставник на “Литекс” е включен в дълъг списък от кандидати за горещия стол в клуба, който се слави с 28 шампионски титли (повече в страната има само “Рапид” - 32) и буйни до крайности запалянковци.

Наскоро “Аустрия” уволни своя треньор Гералд Баумгартнер заради срива до седмо място в класирането и заплахата от втора година поред без евротурнири.
Временно до лятото тимът ще бъде воден от наставника на аматьорите Андреас Огрис. За следващия сезон се търси подходящ наставник и тук Балъков е посочен като вариант. Причината вероятно е спортният директор Франц Волфарт, който беше вратар на “Щутгарт” и съотборник на българина в пет сезона в Бундеслигата. Сред многото изброявани потенциални кандидати за треньорския пост в “Аустрия” личи хърватинът Звонимир Солдо, който също играеше заедно с Балъков и Волфарт в германския отбор. Директорът на виенския тим иска бъдещият наставник да говори добре немски език, а Бала и Солдо изпълняват това изискване. Навършилият този уикенд 49 години българин има договор с “Литекс”.
Треньорският пост в “Аустрия” е пословично “ветровит”. Отборът сменя често наставниците си. Дори Йоаким Льов не се задържа дълго там, преди да започне работата си в националния тим на Германия и да спечели световната титла миналата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ