ЦСКА подкани Манджуков и Инджов да отложат вземания

Александър Томов от името на ЦСКА подкани бизнесмените Петър Манджуков и Юлиян Инджов да се ангажират „в по-пълна степен в клуба и да поемат финансирането му“. Това е част от една от многобройните декларации, които и вчера летяха из Борисовата градина.

Томов твърди, че плащането на изискуемите суми за европейския лиценз в момента са по-важни от структурните промени в „червеното“ акционерно дружество. ЦСКА твърди, че въпреки всички проблеми плащанията ще бъдат направени навреме. За затопляне на отношенията по оста едри акционери засега няма сигнали. В различни медийни изяви имаше яростни нападки между тях. Чрез декларацията си ЦСКА също прикани Манджуков и Инджов да отложат за „определен недълъг период“ своите взимания. Бизнесмените дадоха заеми на клуба, срещу които са заложени акции. И ако не си вземат парите до вторник вечер, то искат или не, стават акционери с общо около 50 процента.

Телевизията на ЦСКА съобщи чрез своята страница във фейсбук, че Инджов и Манджуков ще премират отбора при победа срещу „Лудогорец“ в дербито на върха в събота. Моторът на онлайн телевизионния канал Милко Георгиев бе посочен от фенклуб „Сектор Г“ като един от хората, на когото запалянковците призовават да им бъдат прехвърлени акции от всички едри собственици в „червеното“ АД. Другият, който се очаква да вземе акции, е Борислав Лазаров.

Двамата не желаели да задържат дълго акциите, нито феновете имали намерение да се нагърбват с издръжката и управлението на ЦСКА.

В публичното пространство около „Българска армия“ отново изплува името на Гриша Ганчев. Бизнесменът, собственик на „Литекс“, се бил срещнал с Томов. Главният акционер в ЦСКА отрече, че е искал пари от Ганчев за лиценза. Три пъти през последните 15 години шефът на „Литекс“ бе близо до влизане на „Армията“.

Над 100 000 лева са събрани за три дни в дарителската акция на ЦСКА, организирана между феновете. Парите се използват за погасяване на задължения към НАП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ