Къде е майката на убития край Пасарел Никита?

Петгодишното дете, намерено убито в куфар край Пасарел, е от Русия и се казва Никита Леонтиев. То е родено в Санкт Петербург и е живяло в руския град Перм. Неговата майка е Ана Леонтиева, която е в неизвестност. В Русия е установен и бащата, но за него “Гранична полиция” няма данни да е влизал в България, съобщиха източници от полицията. От МВР засега отказват да съобщят подробности по случая.

Момченцето бе открито мъртво на 20 март, а е идентифицирано в края на миналата седмица със съдействието на руските власти, научи “Труд”.

Вчера не бе потвърдено дали намерените на 2 март - 18 дни по-рано, останки от труп на жена край Приморско, са на майката на детето. Направените ДНК тестове с материал, взет от крака на жената, не са дали резултат. Назначени са повторни изследвания. Вероятно ще бъде поискан биологичен материал и от близки на Ана Леонтиева в Русия. Към момента няма категорични данни, че майката и детето са живели в Приморско, където бе обискиран апартамент, даван под наем. Жилището на ул. “Лагуна” е собственост на руснак, ветеран от войната в Афганистан, който има няколко имота у нас, които дава под наем. Той е женен за българка на име Весела, с която повече от 3 години живеят в Кипър и имат бизнес там. Апартаментът в Приморско купил през 2008 г. от звездата на “Биг Брадър” Здравко Василев и неговия брат Стоян Василев.

По случая с детето от куфара се работи по няколко версии, свързващи престъплението с различни хора, с които майката е имала отношения. Все още обаче няма конкретен заподозрян. Според информация на Нова телевизия полицията издирва 50-годишния руснак Герман Костин, който е живял в софийския квартал “Витоша”, а от 2 седмици е изчезнал. По данни от разследването той не е бил любовник на майката Ана Леонтиева, а отношенията му с нея били по-скоро финансови. Нямало доказателства обаче, че този човек може да е замесен в убийството на детето или изчезването на майката.

Вчера стана ясно, че версията за връзка между самоубийството в Бургас на рускинята Александра Наний от Москва и случая на убитото дете от куфара е отхъвърлена. Александра скочи от терасата на 5-ия етаж и загина, а 3-годишната й дъщеричка Алиса я последва и бе тежко ранена. 33-годишната жена е оставила предсмъртно писмо, а родителите й са свидетелствали, че почеркът е нейният. В посланието до близките си Александра споделя, че има дълбока лична драма.

МВР днес разпространи снимки на издирвани момче и жена, "свързани с тежко престъпление". Все още не е ясно дали издирваните от полицията са намереното мъртво в куфар петгодишно дете край Пасарел и разчленената край Приморско жена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право