Кристин Димитрова ще чете приказки в детски градини

Майстори на перото се включват в четвъртия “Поход на книгите”, който насърчава четенето сред най-малките. За да покажат магията на литературата, тази година „посланици” на кампанията ще са само български писатели и поети. Те ще гостуват в 12 детски градини и 15 училища в София и заедно с децата ще прочетат откъси от любимите си детски книги. През първата седмица в кампанията ще се включат Белослава Димитрова, Благовеста Пугьова, Иван Христов, Кристин Димитрова, Петя Кокудева, Радостина Николова, Радослав Чичев и Теодора Димова.

Националната кампания „Походът на книгите”, организирана от Асоциация „Българска книга” (АБК), се провежда всяка година между два литературни празника. Рождената дата на Ханс Кристиан Андерсен - 2 април, се чества в цял свят като Международен ден на детската книга. В България отбелязването му е свързано и с началото на ежегодната кампания. Официално “походът” ще тръгне в 11 часа от Детско-юношеския отдел на Столичната библиотека под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Кампанията завършва на 23 април - Световния ден на книгата и авторското право, когато АБК връчва и годишните награди „Рицар на книгата”. Досега в „Походът на книгите” са участвали повече от 150 детски градини и училища и близо 200 известни личности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура