Бисер Лазов: Василев управляваше еднолично и безконтролно

„Както вече съм заявил преди време пред вестник „Труд”, на обществото трябва да стане ясно, че това което се случи с КТБ, е изцяло резултат от създадения от самия Василев неустойчив бизнес модел. Този модел се основаваше на еднолично и безконтролно управление и чувството, че парите на вложителите му дават възможности и го правят богат. При Василев нямаше колективно обсъждане и спокойно излагане на мнение. Той се налагаше, като винаги подчертаваше, че го прави, тъй като той носи отговорността. От позицията на сегашното му поведение се вижда, че това въобще не е така - той търси вина и отговорност у всички, освен у себе си. А простият въпрос е: Кой е отговорен за предоставянето на кредити за негови бизнес начинания от тази банка в размер на 4 млрд. лева?

Купуваните активи със средствата от кредитите на банката по правило нямаха пряка връзка с нея. Оттук логично е налице невъзможност дивидентите и ползите от дейността на тези активи да отиват в банката, въпреки че парите за придобиването им в основата си са от КТБ. Всички приказки „за дивиденти от тези активи в полза на банката” могат да се приемат като поредното му несериозно изявление.

По нелепите твърдения на Василев, че е бил изнудван, съм дал показания пред прокуратурата и съм казал истината. Няма да коментирам повече тези въпроси.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари