Съмнително писмо на LIC33 до Бойко Борисов разпространява анонимна агенция

Открито писмо на Пиер Луврие от тайнствената компания LIC33 до премиера Бойко Борисов разпространи тази сутрин до медиите непознатата пиар фирма Positive PR.

Пиер Луврие, изпълнителният директор на LIC33, която обяви, че купува ключови за икономиката компании като БТК, „Дунарит", НУРС и други, иска среща с премиера Бойко Борисов. Той го уверява, че: "Продавачът е продал окончателно. Законът е категоричен по този въпрос и позволете любезно да поканя Вашите екипи да се срещнат с моя, за да бъде българското правителство надлежно осведомено. Ние поехме ангажимент да заплатим цена от 900 милиона Евро в дългове като стойност на предприятието, която намираме за висока, предвид тежестта и сериозността на атаките срещу дружествата, но въпреки това все още държим на принципа на изплащане на всичките задължения."

Писмото е меко казано съмнително, както и повечето действия на LIC33, показа проверката ни. Например пиар фирмата Positive PR не е посочила нито телефони, нито адрес на офис някъде. За нейна дейност нея няма и следа при търсене в интернет. Ясен е само имейлът, от който разпространява откритото писмо - [email protected], който също е меко казано съмнителен.

Писахме до Positive PR, с искане да посочат някакъв телефон за връзка или сайт на компанията. "Ние сме агенция за разпространяване на пресрелийзи. Наемат ни различни фирми, такава е услугата ни, не поддържаме друг контакт с клиентите си. Съмнявам се, че ще сме ви от полза." - това беше единственият отговор, който получихме от Positive PR.

Попитахме и правителствената пресслужба дали са получавали писмото на Пиер Луврие. Отговорът бе, че такова писмо не е стигало до тях.

Няколко жълти и недотам жълти агенции и сайтове разпространиха писмото без да проверят неговата достоверност.

Тук публикуваме откритото писмо на Луврие до Борисов с предупреждението, че се съмняваме в неговата оригиналност

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини