Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Калфин: До края на април ще имаме консенсус за модела на пенсионната система

Необходим е още един месец за дискусия по модела на пенсионната система. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, по време на пресконференция в Министерски съвет, съобщи “Фокус”.

“Помните, че през декември си дадохме 3 месеца за подготовка консолидиране и укрепване на пенсионната система”, посочи Калфин. Той уточни, че мерките са дългосрочни. “От дискусиите със социалните партньори мисля, че има основа за приемане на един доста широк консенсус по пенсионните проблеми. Този модел в момента не е устойчив и ако той се замрази ще постави в риск цялата стабилност в пенсионната система. Проблемите са големи”, каза още Калфин.

По думите му е необходимо укрепване на стабилността и създаване на удобен достъп до пенсионната система, които не позволяват източване. Той уточни, че е необходим още един месец за дискусия. “Мисля, че до края на месец април ще стигнем до пълен консенсус по основните параметри. Следващият месец е месец на публични консултации”, подчерта министърът. Той добави, че ще проведе среща с всички коалиционни партньори.

На първо място той посочи, че ще бъдат направени промени водещи до нарастване на приходите в осигурителната система и увеличаване на сигурността на НОИ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.