“Градски транспорт” - Варна ще тегли 5 млн. лв. кредит

Общинското дружество “Градски транспорт - Варна” ще изтегли 5 млн. лв. заем за да погаси задължения, които са станали изискуеми. Това реши Варненският общински съвет, който е принципал на фирмата. Местният парламент позволи на превозвача да тегли кредита, за да предотврати исканията за несъстоятелност.

Със заема, чиято лихва трябва да е максимум 7%, ще бъдат покрити 3,2 млн. лв. към НАП и дългове за стари доставки на горива. Кредитът трябва да бъде върнат за 5 г.
Дружеството има и други задължения, но те още не са станали изискуеми. По неофициална информация става дума за още около 4 млн. лв. дългове.

Общинарите побързаха да разрешат кредита и по-друга причина. Евентуална процедура по несъстоятелност ще провали проекта за “Интегриран градски транспорт”, който се изпълнява в момента и е на обща стойност 114 млн. лв. До момента по него са доставени 70 автобуса на общинския превозвач, а през февруари започна изграждането на високоскоростната бус лента, която ще свързва “Владиславово” с “Почивка”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони