Вълка от Уолстрийт

През деня той печели хиляди долара в минута. През нощта ги харчи с максимална скорост. Злият гений Джордан Белфърт разказва как през 1990-те години става един от прословутите американски финансисти и как в ролята си на блестящ комбинатор с ценни книжа извежда славната си дружина в див поход от Уолстрийт до масивната им сграда в Лонг Айлънд.

Една невероятна история, наситена с алчност, власт и ексцесии до степен, каквато умът отказва да възприеме - житието на младеж, който от разносвач на ледени блокове стига до заработването на стотици милиони – до деня, в който всичко рухва.

Бестселър на Wallstreet Journal

Забавление като от булеварден роман; реалност като от федерален обвинителен акт… адски четивно. – Kirkus Review


Джордан Белфърт:

Първата си книга „Вълка от Уолстрийт” написах, воден от желанието да предвардя всички онези, отдали се на хедонизъм и виждащи единствено блясъка в това да си Вълка от Уолстрийт. Това ми желание се засили още повече сред икономическата криза и доведе до написването на „Залавянето на Вълка”, където разкривам как сам съсипах живота си. Казано накратко - получих си заслуженото, че и отгоре.

Писането на книгите беше ужасно болезнено. Вероятно се питате дали изобщо съм се променил оттогава – съжалявам ли за престъпленията си и дали съм бил искрен в публичните извинения, които поднесох на хората, изгубили пари вследствие на моята дейност.

Отговорът ми е категорично „да”: истински съжалявам и най-искрено моля за прошка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура