Новият министър на вътрешните работи Младен Маринов: Преди всичко ще спазвам приемствеността

8 години затвор за 16-годишния Иван, убил малката Никол

Откриха имане в дома на студент по археология

Арестуваха мъж и жена, опитали да продадат ценни книги на над 150 години в София

Арх. Клаудио Нарди представя в Търново проекта си за нов градски център Близо 500 човека посетиха изложбата с разработките от Международния архитектурен конкурс “Ново сърце за стария град”

Народното събрание прие промените в правителството

Започна неформалната среща на лидерите на ЕС в Залцбург, на която участва премиерът Борисов

ГЕРБ свали доверието си от кмета на Гърмен, оттегли зам.-кмета си

Главният секретар на Българската асансьорна асоциация: Смъртта на 10-годишно дете в асансьор беше предизвестен инцидент

Министърът на културата обеща да съдейства за запазване на античното селище край Благоевград, без да се пречи на АМ „Струма“

Волен Сидеров: Подновяването на един кабинет е нещо нормално и демократично

Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ са обсъдили актуални политически въпроси с американския посланик Ерик Рубин Изразили задоволство от обмяната на мнения, такива срещи били необходими и полезни

Румен Радев: Парадоксално е за министър на вътрешните работи да се предлага сегашният главен секретар Постъпили са предложения за посланици, които съм отхвърлил, съобщи президентът

Арестуваха столичанин, превозвал 16 мигранти край Мездра

Залесяват 70 дка с тополи и цер в ДЛС „Паламара“

Местан: Искаме истината за КТБ, Цветан Василев да не държи тайните в сейфовете

ДПС иска истината и цялата истина, пълната нередактирана до последния детайл истина, по казуса КТБ, заяви още Местан.

„Нямаме друг приятел освен истината. При консултациите при президента следвахме държавния и публичния интерес. Затова внесохме този специален закон’, уточни Местан.

„ Готови сме да подкрепим закони, които защитават държавния и публичния интерес. Няма да позволим да се говори за КТБ като за митологема. Ще разкрием цялата истина и призоваваме в аванс въпросното лице – Цветан Василев да не държи тайните в сейфовете, а да ги предостави на главния прокурор. Искам всички лидери на големи и малки партии да се присъединят към моя призив. Той признава, че прикрива неща, свързани с КТБ. Укриването на каквото и да е било свързано с КТБ да се постави на българската прокуратура”, допълни Лютви Местан.

Причините, които пораждат подобен език на омраза от страна на непълнолетни деца, са много сериозни, каза още лидерът на ДПС.

„Трябва да се постигне консенсус за политика за ромската интеграция чрез ресурсите на образованието. Тази интеграция трябва да започне от детските градини. Давах за пример точно Сливен, защото от 2 квартала с близо 20 000 души население, няма нито една детска градина. Стигаме до маргинализиране, до затворените общности. Интегриране чрез образование, това започва под наслов „Всяко дете в детска градина”, уточни Местан.

„За да няма подобни проява на език на омразата, компетентните власт трябва да се активизират и да направят необходимото срещу агресията чрез слово, което е престъпление от общ характер”, добави Местан.

„Призоваваме властите да проверят кой е провокирал децата от Сливен и ги използва като оръжие. Абсолютно непримиримо трябва да се преследва езика на омразата, дори политически представители да дават определения като „скотове”, „животни” и други. Тази отговорна позиция на ДПС е пример, че не трябва да мерим с различен аршин. Нямаме никакъв частно-партиен интерес. Културата на толерантност предполага да не отговаряме на езика на омразата с омраза. В определени ситуации отделни елементи си позволяват да отговарят симетрично”, заключи Местан.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.