Министър Лиляна Павлова: Бизнесът е там, където има инфраструктура (видео)

„Бизнесът е там, където има инфраструктура, пътища и добри условия за развитие на бизнеса. Усилията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са в тази посока. Затова и чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ общините успяха да изградят по-добра градска среда и инфраструктура.“ Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на церемонията „Най-добър град за живеене в България за 2014 г.“.

Регионалният министър връчи приза за „Бизнес град“ на кмета на община Пловдив Иван Тотев в осмото издание на организираната от вестник „24 часа“ и Дарик радио инициатива.

Според нея Пловдив има висок потенциал, тъй като съчетава добра довеждаща пътна и железопътна инфраструктура, квалифицирана работна ръка и предоставяните на гражданите административни услуги. Градът е с най-високи показатели като индустриален и логистичен център и е на първо място по IT и аутсорсинг бизнес, каза министърът. Независимо, че е известен с културно-историческите ценности, Пловдив съчетава възможностите за развитие едновременно на туризъм и на бизнес, допълни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини