Свлачище, срутило кметска къща, тръгна отново

Свлачище, което през 1978 г. съборило новата тогава къща на кмета на кюстендилското с. Друмохар Красимир Георгиев, се активизирало отново и от седмица вдигнало на крак селото и аварийните служби, сподели местният управник вчера.

Всеки ден скатът се смъква и от седмица прекъсва водопровода към селото. Пращи и се пука една от къщите наблизо, застрашени са още 5 сгради. "Преди повече от 35 години това свлачище, което е на фронт над 100 метра, ме изтормози, събори ми къщата и една година живях със семейството си в училището. Сега като кмет отново ми създава денонощни проблеми. Сигнализирали сме до областния управител в Кюстендил, очакваме намеса на общината в Невестино по решаване на ситуацията. Сами не можем да се справим", притеснен е Георгиев, който преди да стане кмет е бил военен.

В напуканата къща в Друмохар живее само един мъж. Осигурена му е стая в друг дом, където да се настани, багажът му ще бъде изнесен до ден-два, търси му се друг подслон, но къщата не става за обитаване, казаха от общината в Невестино вчера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони