Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Общинари събират пари за главния архитект на София

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Наш талант тренира с първия отбор на „Торино“

Спортното министерство с разяснения за провеждането на Европейската младежка конференция

Испания наложи вето върху проекта за декларация на срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София

Шефът на ОЗХО: Веществото, с което са били отровени Сергей и Юлия Скрипал, може да е направено във всяка една страна (ВИДЕО)

Мъж изпуши цигара и се простреля в главата (обзор) "Съжалявам" написал търговецът на коли в бележка, намерена в стаята му

Затягат контрола върху сиренето менте Забраняват на мандрите да правят имитиращи продукти в същите помещения

Пътничка бе глобена с 500 долара за внасянето в САЩ на безплатна ябълка, получена в самолета

Министър Ананиев: Очакваме да седнем на масата и да продължим диалога с общопрактикуващите лекари

40 млн. лв. да плати държавата за „Корал“ искат „зелените“ За пореден път опитват да изгонят от България ключов инвеститор

Фирмите търсят офиси с гъвкав наем Пазарът е концентриран в София, вторичните градове - Пловдив, Бургас и Варна изостават

Гърция ще излезе от спасителната си програма без да иска предпазна кредитна линия, заяви Ципрас

Ограниченията по магистралите влизат в сила от днес

На определени участъци от автомагистралите “Тракия” и “Хемус” от днес ограничението на скоростта ще е 90 вместо обичайните 140 км/ч. Съобщението за това беше направено миналата неделя, а причината е силно амортизираната настилка, която създава рискове от катастрофи.

На магистрала “Тракия” с 90 км/ч трябва да се кара в областите Пазарджик (между километър 63 и 90) и Пловдив (от 119 до 133 км). На “Хемус” ограниченията в областите Шумен и Варна – между километър 349 и 376.

Новите скоростни режими на магистралите ще са в сила, ако са поставени съответните пътни знаци. В началото на седмицата от регионалното министерство съобщиха, че имат договорка с КАТ, допълнителни патрули ще осигуряват безопасното преминаване, докато свикнат шофьорите, че в тези участъци трябва да намалят скоростта. В този смисъл не е изключено да има засилен контрол на скоростните режими.

Регионалният министър Лиляна Павлова обясни, че държавата няма 100 млн. лева, за да ремонтира най-окаяните отсечки от магистралите, и затова единственото решение за гарантиране на безопасността на пътуващите е ограничаването на скоростта на тези места. Тя допълва, че целият бюджет за текущи пътни ремонти е между 50 и 70 млн. лева годишно.

Председателят на управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров пък каза, че още от есента са предупредили, че ако не получат целеви субсидии ще се стигне до тази ситуация. “Приходите на година от винетни такси са около 220-230 млн. лева, но тези пари отиват директно в държавния бюджет, а едва 45% постъпват в АПИ (около 105 млн. лв.)”, поясни Лазаров.

От агенцията обещаха всеки ден до 13 часа служителите от районните пътни служби да извършват оглед на автомагистралите и ако установят на нарушаване на настилката, ще изискват от пътоподдържащата фирма да започне незабавни ремонтни дейности, които да бъдат изпълнени в същия ден, ако метеорологичните условия го позволяват.

До края на седмицата, ако не вали ще се пълнят дупките, ще се изглаждат неравностите и ще се ремонтират предпазните огради по магистралите “Тракия” и “Хемус” на територията на областите София, Пазарджик, Пловдив, Шумен и Варна. Районите, където ще се работи, ще са сигнализирани.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.