Увеличение на заплатата за всички, работещи по празници

Александър Сиди за гей билбордовете: Далавера за 200 хиляди евро

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 декември 2018

Вучич: На заседанието в ООН ще се боря за Сърбия с цялото си сърце

Директорът на СДВР: Полицаят, който беше блъснат от автомобил, е без опасност за живота

Местят трамваите по столичния булевард „Скобелев“

Европейското училище в Брюксел с благотворителен концерт Българските традиции ще оживеят на сцената в тържествената зала

Ивайло Касчиев, КЕВР: През годините ВиК мрежите не са поддържани адекватно и често аварират

37-ият български контингент пое задълженията си в Афганистан

Водата поскъпва от 1 януари Вдигат цената в София с 20 ст. за кубик

Предават на съд квесторите на КТБ (обзор) Ощетили Фонда за гарантиране на влоговете с над 1 млн. лв.

Пак лов на гюленисти в турската армия – арестуват 64 души от сухопътните войски и жандармерията

Русия: Новата украинска църква се използва за политически цели

Шефът на лекарския съюз: Обществото има крещяща нужда от Национална педиатрична болница

София с 48 км метро и 172 нови автобуса (обзор) Най-мащабната модернизация на транспорта е заложена в бюджета за 2019 г.

Нивата на реките се понижават, но все още са над праговете

Нивата на реките плавно се понижават, съобщиха за Фокус от пресцентъра на МОСВ. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ- БАН) през нощта е имало превалявания над по-голямата част от Северна България, а през деня ще има и над останалите райони. Количества от 5-10 л/кв.м, през деня до 5 л/кв.м.

През нощта срещу четвъртък на места в крайните югоизточни райони ще превали, количества – до 2-3 л/кв.м. В четвъртък само на отделни места е възможно съвсем слабо и за кратко да превали. През нощта срещу петък и в петък на места, главно в Северна България и в планините, ще превали слабо, до 2-3 л/кв.м. През миналото денонощие са отчетени понижения на речните нива в цялата страна.

Към настоящия момент водните количества на наблюдаваните реки в страната са над праговете за високи води.

В резултат на метеорологичната и хидрологична обстановка, днес и утре, се очаква речните нива в страната да продължат да се понижават. В резултат на прогнозираните количества валежи от дъжд и снеготопенето, не са изключени краткотрайни и незначителни повишения на речните нива на места с регистрирани валежи от дъжд:

Дунавски басейн: Възможни са краткотрайни повишения в долните течения на наблюдаваните реки, вследствие на оттичането им и прогнозирани незначителни количества валежи от дъжд.

Река Искър: Прогнозните водни количества на 1 и 2 април ще са около и над средната многогодишна стойност, а водните нива ще са над прага за внимание.

Черноморски басейн: Очаква се речните нива да продължат да се понижават, като краткотрайни и незначителни повишения са възможни в поречията на Провадийска и Камчия.

Източнобеломорски басейн: Поради снеготопенето и оттичането на реките се очакват повишения в долното течение на река Тунджа (след язовир Жребчево). Възможни са краткотрайни повишения в поречията на реките Марица и Арда.

Системата за ранно предупреждение за водосборите на реките Марица и Тунджа при НИМХ-БАН прогнозира:

Река Тунджа:

Нивото на река Мочурица при с. Воденичане все още е над оранжевия праг (риск за тревога), като по прогноза се очаква днес да спадне под него.

Нивото на река Тунджа при Ямбол е над жълтия праг (предупреждение) и плавно се понижава.

Нивото на река Тунджа при Елхово е над оранжевия праг (риск за тревога), като ще продължи плавно да се понижава.

Река Марица:

Нивото на река Марица при Пловдив е над жълтия праг (предупреждение), като по прогноза се очаква днес да спадне под него.

Нивото на река Сазлийка при Гълъбово все още е над жълтия праг (предупреждение), като по прогноза се очаква в ранните часове на 2 април да спадне под него.

Нивото на река Марица при Свиленград е над жълтия праг (предупреждение), като по прогноза се очаква днес да спадне под него.

Река Арда:

Според системата за предупреждение за басейна на река Арда при НИМХ – нивото на река Черна при Смолян днес късно вечерта ще надмине жълтия праг (предупреждение) и след няколко часа ще спадне под него.

Западнобеломорски басейн – очакват се понижения на речните нива във водосборите на реките Места и Струма.

Повишено внимание за водосбора на река Тунджа. В направените прогнози не се отчита влиянието и ретензионната способност на язовирите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.