Фермер вапца магаре в лилаво, кръсти го „Дийп пърпъл“

„Дий, Пърпъл, дий“ - този възглас оглася улиците на великотърновското село Миндя всеки път, когато по тях минава с магарешката си каручка фермерът Иван Лазаров.

„Кръстих магарето „Дийп Пърпъл“, защото те са любимата ми рок група за всички времена“, разказва Иван специално за в. „Труд“. И добавя: „Освен това е много удобно – като му викам името „Дийп Пърпъл“ и то си тръгва само и си върви“.

Освен всичко друго магарето Пърпъл е и доста колоритна гледка – то е боядисано лилаво от собственика си (Deep Purple в превод от английски означава „Тъмно лилав“, бел. ред.).

“Реших да се пошегувам преди Великден и да го боядисам”, разказва Иван. И допълва: „Боите, които съм използвал са екологично чисти и абсолютно безвредни – това всъщност са бои за великденски яйца. Тъй като няма чисто лилав цвят, смесих синьо и червено – добре се получи. Изкупих всичката боя за яйца на супера на пазара във Велико Търново – по света имат великденски зайци, ние в Миндя си имаме великденско магаре“, смее се той.

На въпроса лесно ли е било боядисването Иван се смее:

„Хич, даже – много шаваше, дърпаше се. Боядисвах го с една баданарка (широка четка, бел. ред.) И то не стана от първия път – чак на трета ръка хвана добре и се получи.“

Иван Лазаров е на 45 години, ерген и обработва няколко десетки декара лозя в района на с. Миндя. Освен това обаче той е и активен рокер, член на великотърновския клуб „Олд бастардс“ с председател известният местен бизнесмен Петър Стефанов. Иван участва във всички прояви на клуба – събори и концерти. Освен това е и огромен фен на провеждания всяка година рокфест в с. Миндя, чийто организатор е популярният политолог Евгений Дайнов.

На въпроса защо използва тази примитивна тяга, фермерът отговаря:

„Всъщност миналата година теглих един потребителски заем, за да си купя трактор. Като взех парите обаче си казах: Иване, ти трактор все някога ще си купиш, но мечтата на живота ти е да подкараш мотор „Харлей Дейвидсън“ - речено, сторено. Купих си този разкошен мотор, а засега каручката и „Дийп пърпъл“ ми вършат добра работа на лозята.

„Дийп пърпъл“ не е единственото животно във фермата на Иван Лазаров. Отскоро му е купил и другарка – магаричка, която е кръстил Ирина Флорин заради песента „Цвят лилав“.

„За Иринка не ми стигна боята, но следващия път като ходя до Търново, ще купя още, та да станат комплект с Пърпъл“, обещава Иван.

Във фермата има и гъсок на име Брус Дикинсън – на легендарния фронтмен на „Айрън мейдън“, който е и пилот и лети с боинг. Петелът му пък се казва Брайън Джонсън и е кръстен на вокала на „Ей си ди си“. „Също като него грачи и си дере гърлото“, обяснява Иван Лазаров.

Чуждестранни медии вече са проявили интерес към Иван и неговото магаре, след като боядисана в зелено котка от Варна стана сензация по света по-рано тази година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл