Магистрала "Струма" се пропука само година и осем месеца след откриването й

Трасето на автомагистрала "Струма" след Дупница се пропука само година и осем месеца след откриването й. Пукнатина, плъзнала през аварийната лента и двете пътни платна, е само на 800 метра след навлизането в ЛОТ-1 откъм Дупница, предаде БГНЕС.

Движението на платното от магистралата в посока София се извършва само в крайната лява лента, 1/3 от която също е напукана. Проблемният участък е сигнализиран с предупредителни пътни знаци. През пропукалия се участък ще мине трафикът след като се свържат ЛОТ-1 и ЛОТ-2 – Благоевград - Дупница. Вторият може да бъде пуснат и в края на октомври, прогнозира наскоро министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Участъкът на ЛОТ-1 от АМ "Струма" бе официално открит на 22 юли 2013 година от Десислава Терзиева, тогава министър на регионалното развитие. Строителството на ЛОТ-а от Долна Диканя до Дупница стартира по време на управлението на ГЕРБ. Десислава Терзиева и председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров само я откриха.

Така само 20 месеца след откриването на ЛОТ-1, пътното платно се пропука. Пукнатината е в продължение на 15-на метра - тръгва от банкета, преминава през аварийната и дясна ленти, за да обхване и една трета от най-лявата. Пукнатината е обработена с горещ асфалт, който се лющи. Преминавайки от банкета върху асфалта в аварийната лента, пукнатината се е "раззинала" на 4-5 см. Пропуканият участък се намира върху близо 10-метров насип

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини