Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Борисов към депутатите: Толкова много ядове ми създадохте с Уестингхаус

Толкова много ядове ми създадохте с “Уестингхаус”, заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов, който предварително отговори на незададен въпрос, съобщи БГНЕС.

Вече трети ден дори за прессъобщение не може да се разберем какво да бъде направено, продължи коментара на Борисов по повод компанията.

Борисов каза, че по споразумението с “Уестингхаус” ще се работи, ако те са инвеститор – не търговец.

Този проект по така възложената схема и подписани споразумения на предишното и по-предишното правителство, ние не може да поемем ангажимент. Не може да поемем ангажимент към “Уестингхаус”, заяви Борисов. Като инвеститори те са добре дошли, допълни още той.

Убеден съм, че приходите ще продължат да нарастват, а как ще ги похарчим – ще реши парламентът, каза още министър-председателят.

Борисов обясни, че въпреки допълнителните приходи, това не означава, че отсега ще правят сметка как ще бъдат похарчени, защото дупката в бюджета е 2 млрд. лева. „Ние се опитваме да събираме повече приходи, но далеч сме от мисълта, че тук ще спрем и това ни е достатъчно. Апетитите на министрите са огромни, нуждите са огромни, но основната цел е да запълним дупката, за да не пипаме парите от дълга”, коментира премиерът.

Борисов подчерта, че ако парите станат 130 – 140 млн.лв, ще се проведе дебат къде да се „сложат” допълнителни пари. Той поясни, че има отсечки на магистралите, които не са ремонтирани от години. „Ще го поставя като тема и ще го решаваме заедно. Преди няколко дни, въпреки това което правим, звеното, което създадохме без много да се шуми – прокурори, данъчни, полицаи и всяка сряда се събираме на оперативка, дава резултат, но констатациите са, че пробивите в системите са огромни. Затова съм разпоредил две основни теми, които трябва да развием в краткосрочен план, вкарваме допълнително дори администрацията на НАП, Митници, Гранична полиция”, каза още Бойко Борисов.

„Приходите ги имаме благодарение на това звено и то ще усили дейността си. Убеден съм, че приходите ще продължат да нарастват, а как ще ги похарчим, ще реши парламентът”, уточни министър-председателя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете