Пътувай и чети с ретро трамвая на 24 май

Алпинистът Атанас Скатов след завръщането си от Хималаите: Налудничаво е, но смъртта там е нещо естествено

Италианският президент Серджо Матарела връчи мандат за съставяне на правителство на Джузепе Конте

Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се с новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Ще изграждаме завод за производство на високотехнологични продукти за самолети “Еърбъс”

Бойко Борисов: Всеки един от министрите носи персонална отговорност за назначенията

В една действително сложна коалиция, в сложно време, не се управлява лесно и не се взимат лесно решения. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на блиц-контрол в Народното събрание.

„Прекрасно знаете, че министрите са тези, които пряко отговарят за своите министерства и назначенията, които се правят. Преди изборите не сме давали дори илюзия на хората, че с Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ ще управляваме заедно. Аз многократно на министрите, не само от Реформаторския блок, но и от АБВ и съответно ГЕРБ, съм им казвал да бъдат внимателни там, където хората са професионалисти”, заяви той.

Борисов посъветва Мая Манолова от БСП, която му зададе въпрос за кадровата политика, да използва петъчния парламентарен контрол и да отправи питания към ресорните министри.

„Всеки един от министрите носи своята персонална отговорност за назначенията. „Сигурно има някъде назначения, които не са най-добрите, когато се събираме, в ГЕРБ много силно се протестира за някои назначения, но това е коалицията. Ако някъде има партийно уволнение на кадърен човек, моля да ме информирате”, призова той.

В реплика Манолова заяви, че кадровата политическа метла, която се прави, е факт във всички управления. „Вашите ГЕРБ-активисти, министри, не мирясват, докато не уволнят последния човек, назначен в последната една година. Уморихме се да броим уволненията”, коментира тя и добави, че е поканила в парламента уволнени хора – чистачка с образование по ядрена физика, жена с инвалидност, уволнена в Деня на инвалида, млада жена от Кюстендил с две висши образования, два езика. „Безобразие е по какъв безжалостен начин се отнасят днешните ръководители с обикновените хора”, обяви тя.

В дуплика премиерът заяви, че лично ще провери как е възможно на жена с две висши образования във техния мандат да й намерят работа като чистачка. „Затова поемам ангажимент да ги вземе тези хора и ще проявя максимум разбиране за възстановяване или да бъдат назначени. Ще разговарям с Лукарски. Не случайно говоря много пъти за толерантността и това да бъдем и хора, и държавници, и политици. Когато ГЕРБ стана първа политическа сила, но остана в опозиция, десетки хора ми даваха заповеди как са уволнявани казах им, че ще ви върна на работа. Спрете се, защото аз съм спрял г-жо Манолова поне 300 назначения, които са ми предложили”, каза още Бойко Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.