Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Цветанов: След местните избори отиваме в Китай с кметове на ГЕРБ

Традиционното приятелство и добрите отношения между България и Китай са много добра основа за изграждането на по-широка платформа за сътрудничество и развитие на инвестиции между двете страни. Около тази теза се обединиха по време на работен обяд председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и Ценчай Сун от Китайската комунистическа партия на Китайската Народна Република.

Г-н Сун е начело на делегация, която е на двудневно официално посещение в България. Цветан Цветанов и Ценчай Сун обсъдиха възможностите за разширяване на двустранните отношения между България и Китай и за насърчаването на инвестициите в различни сектори от икономиката.

Заместник-председателят на ГЕРБ информира китайския дипломат, че България изгражда цялата необходима инфраструктура в страната чрез европейската солидарност, за да предложим на потенциални партньори от всички страни необходими условия за развитието на успешни инвестиции.

Г-н Сун отправи официална покана делегация на ПП ГЕРБ да посети Китайската Народна Република с цел да бъдат разширени връзките между двете партии и да се търсят допълнителни механизми за икономическо сътрудничество между двете страни. Председателят на ПГ на ГЕРБ прие поканата и отбеляза, че подобна визита може да бъде осъществена след местните избори, за да може в делегацията да бъдат включени кметове от ГЕРБ, които също да представят възможностите за инвестиции в различните региони на България.

Цветанов и Сун отбелязаха и важното място на образованието и културата в развитието на двустранните отношения, както и ролята на младите хора в партиите като проводник на новаторските идеи при реализирането на успешни политики. Народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова отбеляза, че предстои през есента Софийският университет „Св. Климент Охридски“ да бъде домакин на образователен форум за участници от различни европейски страни и Китай.

Административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов също припомни, че млади политици от ГЕРБ са участвали в младежки форуми в Китай. Г-н Сун от своя страна отбеляза, че развитието на културните връзки между двете страни ще подпомогне сближаването и опознаването между двата народа.

В края на срещата Цветан Цветанов подари на китайския гост копие на златната маска на тракийския владетел Терес. От своя страна Ценчай Сун поднесе на Цветанов картина на река Ян Дзъ, изрисувана върху коприна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.