Цветанов: След местните избори отиваме в Китай с кметове на ГЕРБ

Традиционното приятелство и добрите отношения между България и Китай са много добра основа за изграждането на по-широка платформа за сътрудничество и развитие на инвестиции между двете страни. Около тази теза се обединиха по време на работен обяд председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и Ценчай Сун от Китайската комунистическа партия на Китайската Народна Република.

Г-н Сун е начело на делегация, която е на двудневно официално посещение в България. Цветан Цветанов и Ценчай Сун обсъдиха възможностите за разширяване на двустранните отношения между България и Китай и за насърчаването на инвестициите в различни сектори от икономиката.

Заместник-председателят на ГЕРБ информира китайския дипломат, че България изгражда цялата необходима инфраструктура в страната чрез европейската солидарност, за да предложим на потенциални партньори от всички страни необходими условия за развитието на успешни инвестиции.

Г-н Сун отправи официална покана делегация на ПП ГЕРБ да посети Китайската Народна Република с цел да бъдат разширени връзките между двете партии и да се търсят допълнителни механизми за икономическо сътрудничество между двете страни. Председателят на ПГ на ГЕРБ прие поканата и отбеляза, че подобна визита може да бъде осъществена след местните избори, за да може в делегацията да бъдат включени кметове от ГЕРБ, които също да представят възможностите за инвестиции в различните региони на България.

Цветанов и Сун отбелязаха и важното място на образованието и културата в развитието на двустранните отношения, както и ролята на младите хора в партиите като проводник на новаторските идеи при реализирането на успешни политики. Народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова отбеляза, че предстои през есента Софийският университет „Св. Климент Охридски“ да бъде домакин на образователен форум за участници от различни европейски страни и Китай.

Административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов също припомни, че млади политици от ГЕРБ са участвали в младежки форуми в Китай. Г-н Сун от своя страна отбеляза, че развитието на културните връзки между двете страни ще подпомогне сближаването и опознаването между двата народа.

В края на срещата Цветан Цветанов подари на китайския гост копие на златната маска на тракийския владетел Терес. От своя страна Ценчай Сун поднесе на Цветанов картина на река Ян Дзъ, изрисувана върху коприна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини