Хвърлен от терасата фас подпали блок в Пловдив

Пожар лумна в 18-етажен блок на ул. "Капитан Райчо" в Пловдив днес следобед. Причината за пламъците е изхвърлен от по-горните етажи фас, който запалил вестниците на терасата. На място веднага пристигнали две пожарни, патрулки и екипи на спешна помощ.

Пламъците са избухнали на 6-тия етаж на жилищната сграда. В апартаментът живеят 74 годишният Тодор Стойчев и съпругата му, съобщава TrafficNews.bg.

"Както бяхме в хола изведнъж жена ми каза мирише на изгоряло. Излезнахме на терасата и видяхме,че гори. Понеже идвахме от Песнопой имахме туби с минерална вода и сами започнахме да гасим пламъците. На терасата имахме вестници, зимнина и гардероб, няма какво друго да се е запалило освен хвърлен фас"., разказаха мъжът и жената, които живеят в запаления апартамент.

И двамата пенсионери са прегледани от медици на спешна помощ в Пловдив, измерено е кръвното им налягане и не са транпортирани в болница.

Пламъците са потушени, няма други пострадали при инцидента. В района мирише на изгоряло, не е установено кой е хвърлил фаса. Екипите са реагирали бързо и са пристигнали на място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони