Скандали с болнична бариера в Дупница

Бариерата на входа на болница “Св. Иван Рилски 2003” в Дупница е поставена незаконосъобразно. Не може на терен, общинска собственост, да се въвежда такса, която да се събира от частно дружество, а не от общината. Това каза вчера областният управител на Кюстендил Виктор Янев /ГЕРБ/ за скандала с поставената от две седмици на входа на здравното заведение бариера и събирана такса от 2 лева на час за паркирани коли в двора на болницата.

Дупничани недоволстват от това, че минипарламентът гласува в петък “за” бариерата. Дори, след като кметът на града инж. Методи Чимев /ГЕРБ/ глоби болницата с акт за 300 лева и обяви като произвол наложеното ограничение в пропускателния режим, както и таксата от 2 лева за час престой на автомобил в двора на здравното заведение. И от НАП трябвало да решат дали таксата е правомерна.

Междувременно лидерът на ГЕРБ в Дупница и бос на волейболния “Марек Юнион Ивкони” Ивайло Константинов показа “жълт картон” на 11-те съветници от управляващата партия, подкрепили бариерата в болницата. Той ще внесе сигнал до Комисията за разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси дали е конфликт на интереси гласуването на докладната за бариерата на двама общински съветници от ГЕРБ – д-р Матей Попниколов, хирург в същата болница, и председателя на общинския съвет Костадин Костадинов, административен шеф на здравното заведение. Провинилите се съветници от ГЕРБ най-вероятно няма да попаднат в листата за общински съветници за предстоящите местни избори, обяви Константинов.

Управителят на болницата д-р Ени Лефтеров, който също е общински съветник, поясни, че са поставили бариерата заради въвеждане по-добър ред на влизащите в двора и района на болницата автомобили. До 15 минути престой е безплатно, след това обаче се заплаща по 2 лева на час. Ако бариерата бъде премахната, в двора влизат всякакви коли, включително и на пазаруващи в близкия хипермаркет. Това затруднява линейките, служебните коли и колите на затвора в Бобов дол, които при необходимост и по конкретен случай идват в болницата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.