Синя светлина ще огрее президентството за Световния ден на информираност за аутизма

На 2 април от 19.00 ч. сградата на Президентството на Република България ще бъде осветена в синьо, като символ на знанието за аутизма. Световният ден на ООН за информираност за аутизма ще бъде отбелязан за четвърти път в България, която се присъедини към световната кампания за повишаване информираността по въпросите на аутизма «Освети в синьо». Патрон на събитието е Президентът на Република България Росен Плевнелиев.

Артисти и приятели на каузата ще помогнат за привличане на обществения интерес към въпросите на аутизма с концерт пред сградата на Президентството на „Дондуков“ 2. Водещи на концерта ще бъдат Ники Кънчев, Део и Елена Петрова. Сред участниците на добра воля в инициативата ще бъдат обичаните български изпълнители Графа, Орлин, Любо, Йоанна Драгнева, Дидо от Д2, Камен Воденичаров, София, които за пореден път ще подкрепят майките на деца с аутизъм. По традиция ще прозвучи и българската версия на световната песен, посветена на децата с аутизъм – „Живот в синьо”, в изпълнение на вокална група „БОН-БОН“.

На церемонията за осветяването на сградата на Президентството ще присъстват кметът на град София Йорданка Фандъкова, Омбудсманът на Републиката Константин Пенчев, министъра на здравеопазването Петър Москов, областният управител на Перник Ирена Соколова, както и посланикът на САЩ в България Марси Рийс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини