Данъчните запорираха и дялове на Цветан Василев в „Бромак“

Освен акциите на БТК, онзи ден НАП е запорирала и дяловете на Цветан Василев във фирма „Бромак“ и компанията „Фина-С“. Това личи от вписване в Търговския регистър.

Мотивът на данъчните, също както и при запорирането на БТК , е предполагаемо публично вземане, този път в размер на 1,9 млн. лв. Постановлението за налагането на тази обезпечителна мярка е подписано от Биляна Хаджийска, главен публичен изпълнител в НАП-София. Чрез „Бромак“ Цветан Василев притежаваше мажоритарния пакет акции в КТБ.

Запор е направен и върху дяловете на Цветан Василев във фирмата „Фина-С“, представляващи 100% от дружеството. Доскоро "Фина-С" работеше като инвестиционен посредник, но по молба на ръководството на компанията лицензът й беше отнет. Блокирани са и акциите на "Технологичен център - Институт по микроелектроника" (ТЦ-ИМЕ) в дружеството "Технотел инвест" заради публично вземане за 1,5 млн. лв., както и акциите на "Бромак Финанс" в "Бромак телеком инвест".

Също както и при запора на БТК, обезпечителната мярка срещу „Бромак“ и останалите дружества не допуска сделки с тях, но оттук нататък. Ако е направено някакво прехвърляне на дялове след датата 31 март 2015 г., от когато е запорът, Агенцията по вписвания е длъжна да не ги отразява в регистъра.

Освен това още в понеделник в партидата на НУРТС е бил вписан запор върху 300 от общо 151 млн. броя акции заради предполагаемо задължение на фирма „Кен трейд“ от 77,5 хил. лева. „Кен трейд“ е дружество, свързано с Цветан Василев.

Не е ясно обаче дали наложените запори са в състояние да спрат прословутата сделка за 1 евро, при която Цветан Василев е продал дяловете си в 6 предприятия на дружеството LIC33. Миналата седмица шефът на люксембургската компания Пиер Луврие говореше за сделката като за вече случило се събитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика