“Пирин” прекъсна серията от загуби

Северна Корея желае да започне диалог със САЩ

Юнкер: Македония е на прав път, може да получи препоръка от ЕК до няколко месеца

Депутатът Николай Бошкилов напуска ръководния екип на БСП-Благоевград

Обилни снеговалежи и силен вятър тази нощ и утре, червен код в областите Смолян и Кърджали

От Българска банка за развитие обявиха, че нямат участие в сделката по продажбата на ЧЕЗ

Нови боеве са избухнали Източна Гута

Путин, Меркел и Макрон са обсъдили ситуацията в Сирия

ГЕРБ обвини Нинова, че “пуска плоски лъжи”

МВР със съвети какво да правим при обилни снеговалежи и силен вятър

Патриарх Неофит възглави празнична света литургия в “Св. Александър Невски”

19-годишно момиче е загинало при катастрофа в района на Драгичево

Калоян Паргов: Гражданите от “Малашевци” поискаха да закрием битака

Гайди, заря и регата за 3 март във Варна

БСП ще пита чешкия премиер и ЕК за сделката с ЧЕЗ

Данъчните запорираха и дялове на Цветан Василев в „Бромак“

Освен акциите на БТК, онзи ден НАП е запорирала и дяловете на Цветан Василев във фирма „Бромак“ и компанията „Фина-С“. Това личи от вписване в Търговския регистър.

Мотивът на данъчните, също както и при запорирането на БТК, е предполагаемо публично вземане, този път в размер на 1,9 млн. лв. Постановлението за налагането на тази обезпечителна мярка е подписано от Биляна Хаджийска, главен публичен изпълнител в НАП-София. Чрез „Бромак“ Цветан Василев притежаваше мажоритарния пакет акции в КТБ.

Запор е направен и върху дяловете на Цветан Василев във фирмата „Фина-С“, представляващи 100% от дружеството. Доскоро “Фина-С” работеше като инвестиционен посредник, но по молба на ръководството на компанията лицензът й беше отнет. Блокирани са и акциите на “Технологичен център – Институт по микроелектроника” (ТЦ-ИМЕ) в дружеството “Технотел инвест” заради публично вземане за 1,5 млн. лв., както и акциите на “Бромак Финанс” в “Бромак телеком инвест”.

Също както и при запора на БТК, обезпечителната мярка срещу „Бромак“ и останалите дружества не допуска сделки с тях, но оттук нататък. Ако е направено някакво прехвърляне на дялове след датата 31 март 2015 г., от когато е запорът, Агенцията по вписвания е длъжна да не ги отразява в регистъра.

Освен това още в понеделник в партидата на НУРТС е бил вписан запор върху 300 от общо 151 млн. броя акции заради предполагаемо задължение на фирма „Кен трейд“ от 77,5 хил. лева. „Кен трейд“ е дружество, свързано с Цветан Василев.

Не е ясно обаче дали наложените запори са в състояние да спрат прословутата сделка за 1 евро, при която Цветан Василев е продал дяловете си в 6 предприятия на дружеството LIC33. Миналата седмица шефът на люксембургската компания Пиер Луврие говореше за сделката като за вече случило се събитие.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.