Русия обяви за издирване любовника на Анна

Руските следователи, които са ангажирани с разследването на жестокото убийство край Приморско на Анна Леонтиева, са обявили за издирване любовника й Герман Костин, съобщи НТВ. Те работят съвместно с българското следствие и Интерпол, допълва телевизията.

Според НТВ в Следствения комитет на Русия е бил извикан на разпит бившия шеф на Департамента по здравеопазването на Перм Вадим Плотников. Той е баща на убитото и намерено в куфар дете край езерото до Пасарел.

Той вече дал показания, че не живее с Анна, тъй като още през лятото на 2013 г. заминала с детето за Кипър. Тук обявеният за издирване Герман Костин се занимава с продажбата на недвижими имоти, информира НТВ, като цитира бившата му съпруга. Тя казала, че с изчезналия Герман се виждали само на рожденните дни на общото им дете.

"Московский комсомолец" днес публикува подробности за убитата Леонтиева - според него тя е юристка по образование, работила навремето в местната администрация на руския Пермски край и по думите на местни жители - "на "топло" местенце за красива и умна жена и/или фаворитка на мъж, облечен с власт".

"Твърде ефектна, самостоятелна и енергична" жена според нейни познати, тя шофирала яркочервен мерцедес роудстър; други изтъкват, че "обожавала сина си, обичала парите и правела кариера". Трети казват: "За пръв път се омъжи, още докато следваше, после си намери по-възрастен мъж, заможен, но и с него се разведе".

Отново според нейни познати, Анна купувала по време на втория си брак имоти в Кипър и България, а след развода съдила съпруга си за издръжка на детето и част от собствеността. "Щом получила своя дял, заминала със сина си в чужбина. След което две години никой нищо не чул за нея", добавя всекидневникът.

Според следствието, руската гражданка преди месеци пристигнала със сина си в България от Кипър. Живеела в Приморско в апартамент, който наела от руски гражданин, воювал в Афганистан, а сега женен за българка и развиващ бизнес на кипърска територия, пише "Росийская газета".

Полицията обискира жилището, разпита свидетели. Наемодателите се издирват, за да дадат показания. Съседите неведнъж виждали Анна с руски гражданин - Герман, който редовно идвал да я види в Приморско. Сега той е основният заподозрян и се издирва по линия на Интерпол. "Има данни, че потенциалният убиец е заминал за Кипър", посочва "Росийская газета". Следствието допуска "кръстосване на бизнесинтереси" между загиналата и Герман, също и битова свада, прераснала в бой с ножове. Свидетели дочули шум и пиянски гласове, се казва в материала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия