Първата съпруга на Джон Ленън почина от рак

На 75-годишна възраст почина Синтия Ленън, първата съпруга на Джон Ленън. Новината за смъртта бе разпространена от сина им Джулиън, предаде АФП. В съобщение на сайта на музиканта се казва, че тя е „починала днес в дома си в Майорка, след кратка, но смела битка с рака“.

Покойният Ленън изостави съпругата си Синтия и сина си Джулиън, когато той беше само на 5 годинки, за да се посвети по-късно изцяло на Йоко Оно и на сина си от нея - Шон.

В края на годините си Синтия заживява в Испания с четвъртия си съпруг.

През 2005 г. Синтия написа книга, в която разказа за живота си с един от най-легендарните музиканти.

Жената, която е срещнала Джон в училището по изкуство в Ливърпул, заяви тогава, че докато са се появявали безбройни книги за живота на Битълс, всъщност много малка част от техните автори наистина са били наясно как са стояли нещата.

В книгата тя разкрива за годините на ранния Битълс, от Ливърпул до Хамбург и как техният брак е бил пазен в тайна, защото мениджърът на групата Браян Епстейн е смятал, че не отива на имиджа на битълса да има жена и бебе от нея.

Синтия описва в книгата си как веднъж, когато е имала среща със съпруга си, той бил извън себе си от нерви и си е позволил да я удари. Тя разказва още как неговата честа употреба на изкуствения халюциноген LCD е причина бракът им да се разпадне.

В книгата има и подробности относно Оно, която се оженила за Ленън през 1969 година и която в момента държи правата за произведенията на легендата.

Синтия Ленън описва за растящите и съмнения относно любовната връзка на Джон Ленън с Оно по време на първия му брак и как за жалеещата вдовица на Ленън Оно Синтия не е била добре дошла веднага след убийството му.

“Не си, въпреки че си моя добра приятелка от училище, Синтия” е казала Оно, когато тя е предложила да придружи Джулиан до Ню Йорк, веднага след като Ленън е бил застрелян от Джон Чапман. Джулиан, тогава още тийнейджър, заминал за Ню Йорк без майка си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица