Разпитват бащата на Никита за дългове на майката (обзор)

Вадим Плотников - бащата на мъртвото дете, намерено в куфар край Пасарел, е привикан да даде показания пред следствието, започнало в Русия. Плотников е бивш ръководител на департамента по здравеопазване в Перм, съобщиха руските медии.

След разпита му ще се изясни какви суми е пращал на бившата си съпруга Анна Леонтиева за издръжката на сина им Никита в Кипър и България. Той трябва да обясни дали е знаел Анна да е вземала заеми и търсили ли са го да ги погаси.

Както писа “Труд”, в понеделник в Русия бе образувано дело срещу неизвестен извършител за убийство на две и повече лица. То ще се води паралелно с разследването за смъртта на Никита и Анна в България.

След разпитите в родината му Вадим Плотников и неговата бивша тъща Олга ще пристигнат у нас, за да дадат материал за ДНК експертизи и да участват в разпознаването на двете тела. Те ще бъдат разпитани и от българските криминалисти. Бабата на Никита вече е разпознала него и майка му по снимките, разпространени от българското МВР.

Основната версия, около която се обединяват руските медии, е, че Анна е взела крупна сума назаем, за да купи жилище в България, но по-късно е отказала да връща парите. Втората хипотеза е за нейна бурна любовна връзка със сънародник, който живее в България или в Кипър.

Според някои от руските медии светлина по случая може да внесе Герман Костин, който живее в Кипър, в чийто апартамент в Приморско е била отседнала Анна с Никита. Изданието “Перм.ру” пише, че Костин, който е женен за българка, е обещал да дойде в България в дните преди Великден, за да даде показания пред нашите власти. Засега се смята, че в негов апартамент в София е живял друг руснак, изчезнал мистериозно в дните преди 20 март, когато малкият Никита бе открит в куфар край Пасарел. Според сайта “В курсе.ру” Костин е руски офицер в оставка, служил в горещи точки като Афганистан и Чечения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право