Шофьорът на цистерната, която излетя от мост: Богородица ме спаси

Зверска катастрофа стана вчера на входа на Дупница при бензиностнация "Еко". Камион цистерна счупи мантинелата, излетя от 12-метровия мост и се приземи на метри от жп линията. Шофьорът, 58-годишният Борис Сотиров, по чудо оцеля само с уплаха.
Инцидентът стана около 10,00 ч вчера. На мястото пристигнаха два пожарни автомобила, представители на „Гражданска защита”, полицаи и губернаторът на Кюстендилска област. Движението от гл. път Е-79 за входа в Дупница бе спряно, докато траеше огледът на 20-тонната цистерна. Мястото на катастрофата бе като декор на екшън филм - цистерна, на която се виждаха само задните гуми над моста, много полиция, огнеборци и служители на БДЖ.

Шофьорът на цистерната, 58-г. Борис Сотиров от Сандански, бе закаран в Спешен център - Дупница, пред в.„Струма“ той разказа:

„Пътувах от Сандански за Пещера. Трябваше от там да докарам вино в Сандански. Опитах се да завия, за да се кача на моста и да тръгна в посока Самоков, нещо изскърца отдолу на камиона. Аз навивам волана надясно, а цистерната върви направо. Най-вероятно щрангите са се счупили. Аз от 40 г. съм шофьор, досега нямам пътни инциденти. Видях си живота като на кинолента. Рекох си: "Отивам си". Имам три деца и четири внучета.

Кабината се заби в земята. Бях заклещен, не можех да изляза. Раздвижих ръце и крака и се успокоих, че не съм изпочупен. Дойдоха пожарникари и ме извадиха от кабината на цистерната. Линейка ме докара в Спешен център - Дупница. Благодаря на Света Богородица, че ме спаси. Няма и драскотина по мене. Оттук нататък, докато съм жив, ще правя курбан на тази дата”, заяви през сълзи Борис Сотиров.

В Спешния център пристигна и собственикът на винпрома, в който работи Борис Сотиров, и го успокои с думите: „Не се бой, Боре! Ще купим друга цистерна. Нали ти си жив и здрав!”

Мотриса на БДЖ мина по жп линията, за да установи дали няма разместване на релсите от падането на огромния камион. Движението на влаковете не бе спряно.

От Пътна полиция са издали заповед да не преминават тежки автомобили по отбивката от Е-79 на входа на Дупница, тъй като вибрациите на моста, от който изхвърча цистерната, са се учестили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони