Затворен е главният път Смолян–Асеновград, разчистват три свлачища в областта

Пътищата в област Смолян са проходими при пролетно-зимни условия, съобщиха за „Фокус” от Областно пътно управление – Смолян. Времето е слънчево, с отлична видимост. Затворен за движение е пътят Смолян – Асеновград, на 1 км преди Асеновград заради активизирано тази нощ около 2.30 часа свлачище.

Обходният маршрут е Смолян – Девин – Кричим – Пловдив. Днес започва разчистване на три свлачища в област Смолян. Те са по направленията Средногорци – Рудозем, Фатово – Смолян и Малка Арда – Баните. Остават въведените ограничения за товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета по направления Батак – Доспат, граница ОПУ – Пловдив – Момина вода – Рожен, Момина вода – Рожен – обсерваторията, Момчиловци - Момина вода и Рудозем – Смилян. Все още свлачища затрудняват движението на автомобили в областта, като всички те са обозначени с пътни знаци. По пътя Рудозем-Смолян има забрана за движение за товарни МПС над 3,5 т. Обходния маршрут е Смолян – Средногорци – Рудозем и обратно. В отсечката с. Арда-с. Горна Арда е ограничено движението за товарни автомобили над 10 т.

В едната лента се преминава в участъци от пътищата Батак – Доспат и Малка Арда-Баните, където се работи и по разчистване на свлачището. Поради пропадане на стена отток на водосток на пътя Борино-Тешел шофьорите трябва да се внимателни. По направлението Неделино - Златоград на две места има свлачища и движението също е затруднено.

В Смолян автомобилният трафик е интензивен. Натоварено е движението по бул. „България” и прилежащите към него улици и кръстовища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони