Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Махат всички кафенета от Витошка, глоби грозят собствениците, които не затворят заведенията си

Без маси и столове за консумация на открито ще работят заведенията по пешеходната зона на „Витошка” в частта между улиците „Солунска” и „Алабин”, пише “Монитор”.

От днес екипи на Общинска полиция и инспектори ще проверяват дали собствениците са демонтирали съоръженията си. Ако стопаните не са си прибрали масите, те ще бъдат конфискувани, защото пречат на ремонта на пешеходната зона.

„Изпратили сме две писмени покани до собствениците да премахнат съоръженията си до 1 април”, съобщи районният кмет на „Триадица” Николай Терзиев. Въпреки поканите обаче частниците чакат последния момент, за да премахнат временните си конструкции, а до вчера никой не беше прибрал масите си. След като приключи ремонтът през юни, собствениците ще трябва да си изкарат нови визи за проект на кафенета. Целта е те да не завземат толкова голямо място.

Майсторите вече премахват старите трамвайни линии. Ремонтът трябваше да започне още миналата година, но заради жалба на фирма беше отложен за пролетта. Строител на обекта е „Трейс груп холд”, който подписа преди седмица договор с общината за изпълнение на поръчката. Стойността е 1,5 млн. лв., а финансирането е от бюджета на кметството. Срокът за изпълнение е точно 65 дни.
Плочките, които ще бъдат поставени на новия участък, ще са в същите цветове, каквито има в предишните. Озеленяването ще е с кашпи, а около тях ще има и пейки. Точно срещу ритуалната зала „Триадица” ще се паркира и „Старият трамвай”. В специално реставрираната мотриса ще се разположи културно-информационен център. До ретро трамвая общината трябва да разположи и нов фонтан, а за вида му ще бъде обявен конкурс.

Съдбата на първия фонтан в участъка от ул. „Неофит Рилски” до „Солунска” обаче остава неясна. Причината е, че в общината е постъпила подписка от стотици граждани, които живеят в района и настояват шадраванът да остане. Така през лятото окончателно ще се реши дали той ще остане.

Плановете са булевардът да бъде опасан и с автоматични падащи колчета. Те ще бъдат монтирани на двата входа на зоната и по изходите на всички странични улички.

Колчетата ще потъват в земята, когато се налага да преминат коли на пожарната, Бърза помощ или на някоя от зареждащите магазините фирми. В момента се обмислят вариантите как да бъдат задвижвани пиломатите – с карти, дистанционно или чрез компютър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете