Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще провери купувача, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Павлова: Ремонтът на магистралите ще е с цялостно преасфалтиране

Най-спешните ремонти, които ще започнем са на автомагистралите „Тракия” и „Хемус”. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред БНР.

„Най-спешните ремонти, които ще започнем след реалното осигуряване на финансирането и след като се направи необходимата подготовка и проектиране, са ремонтите на автомагистралите”, посочва Павлова. Тя обясни, че на АМ „Тракия” особено двата критични са двата участъка в Пазарджик и област Пловдив, които са в изключително лошо състояние.

„Както знаете, въведохме ограничение в скоростта на движението в тези два участъка от 1 април с цел минимизиране на пътно-транспортните произшествия, които зачестиха напоследък”, коментира министърът. Павлова каза още, че ще бъдат ремонтирани и участъци от АМ „Хемус” – в направлението Варна-Шумен, както по и старото направление София-Ябланица, където имаме най-критични участъци и най сериозни проблеми. Павлова обясни, че с осигуряването на средства за Агенция „Пътна инфраструктура”

ще започне цялостен ремонт. Това, което се прави за съжаление от 20 години по тези участъци е „палеативни мерки и кърпежи”, посочи министърът. Павлова коментира, че при запълването на малки дупки, без цялостни ремонти при последващ дъжд и след зимен сезон се отварят два пъти по-големи. Старият участък е толкова лош, че до кръпката се отварят нови и нови дупки, коментира Павлова, като добави ,че последните участъци от двете магистрали са последно изграждани и ремонтирани 1986 г. и от тогава в тези участъци ремонт не е правен.

„Ремонтът включва цялостно ремонтиране включително с основата и всички платна. Тук не говорим за кърпежи на дупки, а за цялостно преасфалтиране на тези участъци, за да бъдат приведени в такова състояние, че да могат да отговарят на минималните изисквания за автомагистрален участък, където да позволим в последствие максималната скорост от 140 км/ч”, обясни министърът. „Паралелно с това работим за критични участъци, на които имаме свлачища”, заяви тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете