Борисов на откриването на метрото: Асфалт не се е яло, но като няма асфалт, загиват хора

Асфалт не се яло, но като няма асфалт загиват хора. Най-голямата реформа, вършена в България е в транспорта в София.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на метрото при Летище София, съобщи БГНЕС.

"Ако бяхме преди 90-та година Братоев щеше да е герой на социалистическия труд. Възлагам на кмета на София да подготви за строителите, тези, които са изготвили проекта да ги наградим", каза той.

"Когато цифрите говорят и тези, които управлява т.нар. Синя София ще замълчат. За 23 години 9 и половина км метро. От както ГЕРБ управлява за 10 години 30 км метро. Когато докараш инфраструктура като тази бизнесът е изключително доволен. Средна скорост на метрото е 40 км. 500 000 души на ден ще ползват метрото", заяви премиерът.

Според него всеки ден 500 000 души в София ще разбират каква придобивка имат, а нямало да висят по автобусните спирки, да ги рекетират такситата за 50 лв. до центъра.

"Милиарди вкарахме в инфраструктура. От ГЕРБ строим, думите отлитат, направеното остава. След 10-20 години ще знаят, че това е направено от нас.

Да ни е честита новата придобивка. Тя е придобивка не само за София, но и за цяла България. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на официалната церемония по въвеждането в експлоатация на метрото до летище София.

"Това е проект на партньорство. Благодаря на ЕК за това, че оценява този проект като проект за пример. Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов за това, че обърна лицето си към градовете, регионите и развитието им. Благодаря и на Ивайло Московски, който работи на равно с всички нас. Благодаря и на Ивелина Василева. Тази линия почти 5 км е наистина знакова, защото прави връзката между летището, централна гара. Отсечката спестява 8000 вредни емисии", заяви Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини