Въглен от котле подпали къща в Банско, изгоря покривът

Въглен от котле подпали къща в Банско вчера рано сутринта. За късмет пламъците са забелязани навреме от собственика, който веднага подал сигнал в местната пожарна и на място се е отзовал екип, който успял да го потуши. Изгоряла е част от покривната конструкция, но няма пострадали, съобщава Struma.bg.

В къщата живеят шест човека - Георги Костадинов със семейството си и родителите му, и към момента на пожара всички са били вътре. Той сподели, че пожарът е тръгнал от парното помещение. Вероятно паднал от котела въглен е запалил намиращите се вътре дърва и огънят е преминал през тръба, водеща към новоизграждаща се баня над котелното помещение. Там е имало дрехи, които са се запалили и се е захванал покривът.

„Излязох малко след седем часа на двора. Видях огън в парното помещение и отидох да видя какво става. Вътре гореше. В същото време се спука тръба и започна да плиска вода и изгаси огъня. Тръгнах нагоре да проверя какво става и видях, че гори. Веднага се обадих на пожарната. Момчетата дойдоха и загасиха пожара. В къщата няма нищо друго засегнато, само покривът“, разказа Георги Костадинов.

Вчера младият мъж беше започнал с приятели да отстранява засегнатите от пожара греди на покривната конструкция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони