Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на Мария Захарова за съпричастност към невротоксина, използван срещу Сергей Скрипал

Приключиха преговорите между шведския и севернокорейския външен министър

Изборите в Русия: Странни птици има сред осемте кандидати

Само 1 от 10 българи спортува активно, румънците са по-мързеливи от нас в ЕС 70% от нашенците обаче смятат, че са в добро или много добро здраве

Властите в Албания издирват двама българи, част от банда за фалшиви документи

25 000 руснаци може да гласуват у нас за президент Бюфет с деликатеси ще има в секцията на посолството в София

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 18 март 2018

Българка с награди за висша мода в Щатите Заедно с трима сънародници Антоанета Балабанова получи оскар на съпътстващите призове Red Carpet Concierge International в Чикаго

Томислав Дончев: Тези които искат да бутнат властта с партизански методи, заслужават прозвището “гадове”

Варненски ученици спечелиха конкурс на НАСА В надпреварата участвали над 10 000 деца от цял свят

Китай заяви, че е категорично против американския закон за официалните контакти между САЩ и Тайван

Гореща размяна на съпруги В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

ТЕЦ “Бобов дол” спря работа напълно

И в затворническите общежития от открит тип въвеждат електронния мониторинг

Разширяване на обсега на електронния мониторинг върху осъдени лица, предлага министерството на правосъдието в проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 15 от 4 декември 2009 г. за електронно наблюдение върху поведението на осъдени лица, съобщиха от пресцентъра на държавното ведомство.

Проектът, който е публикуван на сайта на Министерството на правосъдието в раздел „Проекти на нормативни актове“, е първа стъпка към готвения пакет от нормативни промени в областта на алтернативните санкции и мерки, електронния мониторинг и мярката за неотклонение „домашен арест“. По него работи група, сформирана със заповед на министъра на правосъдието, в която участват представители на академичната общност, Върховният касационен съд, Върховната касационна прокуратура, Окръжен съд – Варна, МВР и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Целта на допълненията в наредбата е разширяване на обсега на електронното наблюдение върху условно осъдени лица с пробационни мерки за надзор и лица, изтърпяващи наказание лишаване от свобода при условията на чл. 59 и чл. 64 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража ( в затворнически общежития от открит тип).

В момента електронен мониторинг се прилага само върху лица с наложена пробация и условно предсрочно освободени с пробационни мерки за надзор.

Новите текстове осигуряват условия за внедряването на системата за електронен мониторинг и подобряване на възможностите за прилагане на алтернативи на лишаването от свобода в съответствие с добрите европейски практики.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.