Отново отложиха делото срещу гръцкия студент, блъснал ученичка

Пловдивският районен съд отложи за пореден път делото срещу гръцкия студент Христос Боскос, който блъсна на автобусна спирка 16-годишната ученичка Катерина Матеева на 19 май миналата година, съобщи Дарик.

Мотивите за това решение на съда са, че е необходимо изготвянето на повторна съдебно-медицинска експертиза на пострадалата Кари. Искането бе направено от нейния адвокат Татяна Каменова.

Състоянието на Кари не се подобрява, направена й е трета поредна операция. Очакваме становището на лекарите, които я оперираха за това, дали ще е необходимо извършването на изключително тежка нова операция, обясни Каменова.

По думите й, тази експертиза би могла да промени квалификацията на нанесената й телесната повреда в следствие на катастрофата и от средна тя да бъде определена като тежка телесна повреда.

Съдът уважи и искането на адвоката на втория обвиняем по делото Васил Калев да се изготви нова съдебно-техническа експертиза за доказване на автентичността на видеозаписа от частната камера, заснела инцидента. Според адвоката е възможно записът да е манипулиран, защото по думите му, видимото на него противоречи със свидетелските показания.

През февруари делото срещу Христос Боскос бе отложено заради решението на съда да бъде изготвена нова автотехническа експертиза по молба на адвоката на втория подсъдим по делото Васил Калев. Въпреки, че той не бе удовлетворен и от днешното представяне на повторно направената експертиза, съдът я прие и не назначи трета поредна автотехническа експертиза, за каквато настоя отново адвокатът.

Първият обвиняем по делото Христос Боскос не се яви днес в съда. Следващото дело е насрочено за 7 май от 9,30 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони