Шизофреник закла баща си в Любимец

32-годишен шизофреник закла баща си в дома им в Любимец, съобщиха от полицията. По неофициална информация заподозряният за убийството е Теодор Г.. Той е отведен в хасковската психиатрия. Жертвата е 66-годишният му родител Георги.

Ужасяващата случка станала миналия ден около обяд. В 12,55 часа на спешния телефон 112 се обадил свиленградски роднина на семейството и съобщил за станалото. В жилището пристигнала оперативна група от криминалисти и съдебен лекар. Георги лежал на пода в собствената си кръв, която дори била оплискала и стените. По тялото му се виждали следи от удари с нож. Полицаите открили и остатъци от подпалени дрехи.

Трупът е откаран за аутопсия в хасковската патоанатомия. По случая е образувано досъдебно производство.

От окръжната прокуратура съобщиха, че най-вероятно ще внесат искане в съда за принудително 30-дневно настаняване на 32-годишния Теодор. В този срок специалистите трябва да установят дали любимчанинът е вменяем и може ли да бъде подведен под наказателна отговорност.

"Теодор Георчев страда от параноидна шизофрения. Вероятно е спрял да си пие лекарствата и е посегнал на баща си. Има много такива случаи", коментираха източници на "Труд".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право