Мъж крие 3 години трупа на майка си Засега е обвинен само за измама

Бомбичка разби камера на КАТ Самоделката е от миниум и бронз

1200 деца нарисуваха рицаря в себе си

Откраднатата от Пловдив линейка беше открита пред софийската болница “Св. Анна”

Ген. Боцев: Държим колкото може по-бързо правителството да сключи договора за нов изтребител

Съдът остави в ареста всички от кметската завера в “Младост” Прокуратурата потвърди за четвърти задържан в началото на акцията. Не е свидетел, но е в СРС-тата

Дядо отиде до магазина и изчезна

Задържаха под стража двама дилъри, спипани с хероин и амфетамини

РИОСВ-Бургас отряза зелените за „Иракли“: Съдът се произнесе, няма законово основание за спиране на строителството

Общинската дирекция “Превенции” провежда юбилейна кампания “Не шофирай, ако си пил” Всеки абитуриент - с бележник за разумно поведение на пътя

Братя Юзеирови с условни присъди за партия ОТОМАН

Изтребители и военни командоси със зрелищна демонстрация в Граф Игнатиево (СНИМКИ)

Повреден колектор замърсява река Екренска

Скандални твърдения за “български злодейства” в сръбска обява за ученически литературен конкурс

Премиерът Борисов ще участва в лидерска среща по Процеса „Бърдо-Бриони“

Местан сезира с писмо Цацаров да потърси отговорност от Цветан Василев

Лидерът на ДПС Лютви Местан е сезирал с писмо главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с престъпление, извършено от Цветан Василев, съобщи БГНЕС.

Местан обяви, че твърденията на Цветан Василев за скрита в сейфове информация за престъпления по своята същност и по смисъла на чл. 105 ал. 1 от Наказателно-процесуалния кодекс представлява престъпление.

“Обръщаме се към главния прокурор с много настоятелно искане той да предприеме с необходимите действия по компетентност и да потърси отговорност от Цветан Василев за укриване на данни за извършено престъпление”, каза Местан.

От ДПС запознаха медиите и с второ писмо, този път подписано от Лютви Местан, Делян Пеевски и Йордан Цонев, което е изпратено до председателя на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков. В това писмо от ДПС припомнят за внесените изменения от тях в Закона за кредитните институции, с които уреждат законово правото на назначения синдик на банка, обявена в несъстоятелност, да може да се обърне към международна институция за разследване.

“С това писмо искаме отговор от Радослав Миленков, предприел ли е съответните действия по привличане на външна или вътрешна институция за финансово разследване”, каза Местан и обяви, че с КТБ е свързан огромен държавен и публичен интерес и занапред ДПС ще остане на “много твърда позиция за разкриване на цялата истина, независимо какви лица биха били засегнати от нея”.

“Когато се разкрие цялата истина за КТБ, ще си отговорите на въпроса кой съзнателно, наистина добре планирано, продуцира митовете за КТБ и ДПС, за да изгради параван, зад който се крият доста нелицеприятни истини”, каза още Местан и дори направи намек за “щедростта на банката по посока на дъщери на политически лидери”, които са получавали “тлъсти месечни хонорари за грандиозни анализи”.

Запитан дали според него трябва да бъде направен опит Цветан Василев да бъде изслушан чрез видеовръзка от парламентарната комисия, която се занимава с казуса “КТБ”, Местан отвърна отрицателно. Според него “самото допускане, че цяла една държава и цял един законодателен орган може да бъде поставен в положение да говори с лице чрез конферентна връзка, с едно лице, от което се търси отговорност за над 4 млрд. лева, е обидно за българската държава.”

“Единственото нещо, което може да направи, е незабавно да дойде в страната и да отговаря пред компетентните органи. Всичко друго е много нагла претенция да се поставиш над правния ред и върховенството на закона”, добави Местан и подчерта, че “този рефлекс е в основата на рухването на банката”.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.